Livsstils tips

Fejl rige folk ikke begår
Forside » Penge og økonomi » 10 fejl rige mennesker IKKE begår med deres penge

10 fejl rige mennesker IKKE begår med deres penge

14. april, 2015 Christine 0 kommentarer

At forvalte penge effektivt er nøglen til succes. Succesfulde mennesker tager beslutningen om at være effektive med deres penge, mange af dem tidligt i deres liv.

Som i hvilket som helst andet område af livet, er det vigtigt at oplyse sig selv om de farezoner og udfordringer der er i verden når det gælder penge. At tage sig tid til at mestre et par hovedprincipper vil kunne betale sig i flere år.

Lær af andres erfaringer og du slipper for at lave dine egne fejl. Af den grund har jeg samlet 10 almindelig fejl succesrige mennesker ikke begår med deres surt optjente skillinger:

1. De overforbruger ikke; de lever på mindre end de tjener

At leve på mindre end hvad du tjener er en essentiel pengeforvaltningsmetode. Nogle af verdens mest velhavende personer har dette princip kært. Sir John Templeton, en legendarisk investor som blev milliardær, er en af disse personer. Han opsparede 50% af sin indkomst, selv da han voksede op med begrænsede midler. Hvis det er mere end hvad du kan overkomme, så frygt ikke. Du kan opnå finansiel succes ved bare at opspare 10-15% af din indkomst. At lære at leve for mindre end hvad du tjener, tager tid, så vær tålmodig.

2. De er ikke fikserede på prisen; de forstår vigtigheden af værdien

Den pris du betaler for en investering, et måltid eller et stykke tøj er kun en del af historien. Succesfulde folk tænker også på værdien af varen. Til investeringer overvejer de muligheden for investeringens vækst i fremtiden. Til en personlig ting kigger de efter produkter med høj kvalitet som vil holde. Et par gode sko kan for eksempel koste 1400 kr. eller mere, men kan holde i flere år med den rette vedligeholdelse.

Tip: Køb produkter af høj kvalitet som vil holde i lang tid.

3. De spilder ikke penge på gebyrer og renter; de ved hvordan de forvalter deres bankkonto

At have minus på kontoen er utroligt dyrt og, uheldigvis, ret almindeligt. Ifølge Børsen har den gennemsnitlige danske husholdning haft over 100.000 kr. i kreditkortsgæld, få et eller andet tidspunkt i deres liv. Succesfulde folk holder øje med deres bankgebyrer – hvor meget de betaler for at bruge en hæveautomat og andre overførsler. Disse gebyrer er nemme at undgå med planlægning så snart du forstår hvordan systemet fungerer. At evaluere dine konti i 5-10 minutter hver måned er alt hvad der er nødvendigt for at forstå dine gebyrer.

Tip: Start med at spare penge i dag og skift til en billigere bank med det samme. Hvorfor vente?

4. De glemmer ikke at justere deres finanser efter store begivenheder i livet

Blev du gift for nylig? Er din ægtefælle nævnt i dit testamente?

Det er nogle af de ting som finansielt succesfulde personer husker at tage sig af. Selvom du kan automatisere en god aftale til dine finanser, så er det vigtigt at lave justeringer når dit liv og familie omstændigheder ændrer sig væsentligt. Sæt dig ned alene (eller med en finansiel ekspert) mindst en gang om året for at gennemse dit liv og finansielle plan. Det er en god måde at forholde sig til vigtige forandringer på.

5. De er ikke tilfredse med en stillestående indkomst og leder efter måder at forøge den

Nogle mennesker spørger aldrig om en lønforhøjelse eller også nøjes de bare med en 1-3% forhøjelse om året.

Det betyder uheldigvis, at du, med den indkomstvækst, simpelthen står stille – inflationen æder nemlig langsomt din købekraft.

Succesfulde folk kigger i stedet efter måder at tjene flere penge på. En forøget indkomst giver dig flere muligheder for personlig glæde, mere kapacitet til at bruge penge, og en følelse af finansiel sikkerhed.

Succesfulde folk gør dagligt noget for at forøge deres indkomst. De tager for eksempel kurser for at forbedre deres færdigheder eller også bidrager de med idéer til at forbedre produktiviteten på deres arbejdspladser. De ved også hvordan man spørger efter en lønforhøjelse.

Tip: Gør dig selv en tjeneste og lær noget om de højt lønnede jobs: tjen 700.000 kr. inden for project-management og undersøg de bedst betalte job i Danmark.

6. De ignorer ikke finansielle opgørelser

At opnå finansiel succes kræver nogle langsomme og stabile vaner. Det inkluderer at gøre det til en vane at overvåge dine finansielle opgørelser. Succesfulde folk sætter tid af hver måned – 30 til 60 minutter – til at gennemse alle deres finansielle konti: investeringer, bank konti, kreditkort og andre. Når de opdager en fejl eller en udeladelse så gør de noget med det samme.

Tip: Sæt en tilbagevendende påmindelse i din kalender for hver måned til at gennemse dine finansielle konti.

7. De tager ikke dumme chancer når det handler om penge

Warren Buffet citeres ofte for at sige, “Regel nummer et er: mist aldrig penge.

Alle investeringer bærer en eller anden slags risiko (og derfor den potentielle risiko for at miste penge). Når det er sagt så bruger succesfulde folk også diverse værktøjer for at undgå tab. De forstår værdien af forsikring for at kontrollere risici (f.eks. hjem, bil og livsforsikring) og vigtigheden af formueværdi.

Husk: Hvis det lyder for godt til at være sandt (eller hvis du ikke forstår hvordan tingene hænger sammen), så sæt farten ned og begynd at stille masser af spørgsmål.

8. De lader ikke som om de forstår alt, når det kommer til penge

Verden er et enormt og kompliceret sted – det forstår succesfulde mennesker bedre end de fleste. Når det kommer til penge så er der rigtig meget information derude. Det er derfor succesfulde folk såsom Warren Buffet forstår deres begrænsninger og fokuserer på deres stærke sider.

Tip: Vurder din viden om penge og investeringer. Hvis du lige er gået i gang, så læs et par klassiske bøger om personlig finansvidenskab. Eller læs 9 hemmeligheder bag Warren Buffets velstand som du ikke bør gå glip af for mere indsigt i en af verdenens mest succesfulde investorer.

9. De overlader ikke ansvaret til eksperter

Succesfulde mennesker søger råd fra eksperter, ja, men de afgiver aldrig deres eget ansvar. Det er f.eks. fornuftigt at søge råd hos en skatterevisor, når du lægger finansielle planer. Succesfulde folk tager dog tid til at stille spørgsmål og evaluere den person, som leverer rådene.

Tip: Når du søger råd fra professionelle, såsom revisorer og advokater, så stil spørgsmål og sørg for at få rådet forklaret så du forstår det. Ellers vil det være svært at udnytte det.

10. De lader ikke jagten på penge overskygge andre værdier

Søgen efter finansiel succes er en god ambition at have. Det giver også forbedret adgang til teknologi, sundhedspleje og fritid. Succesfulde mennesker forstår dog at finansiel succes kun er ét aspekt af livet. At forsømme helbredet eller lykken i jagten på penge f.eks., er en dårlig strategi.

Tip: Vurder dine personlige mål for at se om du har en balance mellem finansielle mål, karrieremæssige mål, familiemæssige mål og andre aktiviteter.

Har du andre tips du synes jeg har glemt? Skriv dem i en kommentar her!

Forrige artikel

Næste artikel

Skriv et svar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort / Nødvendige felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

INDEN DU SMUTTER ...

Brug 2 sekunder og del artiklen med dine venner ;-)