Livsstils tips

Tab dig med disse apps til iPhone og Android
Forside » Mobil » 7 mest EFFEKTIVE apps til vægttab

7 mest EFFEKTIVE apps til vægttab

3. februar, 2016 Christine 0 kommentarer

Hvis du, som hovedparten af alle andre danskere, har taget lidt for meget på i julemåneden og gerne vil smide de overskydende kilo der har sat sig umådeligt godt fast på sidebenene, så er der hjælp at hente.

Hvis du har en smartphone, kan du sagtens nå at komme i form til sommerens strandture og endda helt uden brug af dyre fitnessabonnementer, personlige trænere eller diætister.

Med disse apps vil jeg fokusere på tre hovedområder inden for vægttab – aktivitet, motivation og logføring af mad du indtager. Den sidste er måske den allervigtigste, da studier har påvist at du indtager mindre unødig føde, hvis du er ”tvunget” til at skrive det ned. Det kan faktisk fordoble dit vægttab, så her kommer nogle apps der kan hjælpe dig.

Disse er de bedste apps hvis du vil tabe dig i 2016. Flere af dem har hjulpet mig til at smide unødige kilo, så mit håb er selvfølgelig at de også kan hjælpe dig.

Uanset om du bare vil tabe dig i 2016 eller om du vil i bedre form, så er det eneste du behøver en iPhone eller Android. Blot grib din mobil, download de følgende apps og du er allerede et godt stykke af vejen til et sundere 2016.

De fleste iPhones og Androidmobiler nu til dags, har kraftfulde sensorer, som kan holde øje med dine bevægelser og aktiviteter, uden du behøver købe dyre fitness-gadgets eller udstyr. Android og iPhone-kameraet kan scanne QR-koder og stregkoder i butikken eller hjemme på madvarer, så du nemt kan identificere hvad du har med at gøre og hvor mange kalorier der er i de pågældende vare.

Okay, lad os komme i gang.

1) MyFitnessPal

Mange kender allerede MyFitnessPal, men det skal selvfølgelig ikke afholde mig for at nævne den.

MyFitnessPal er måske den mest kendte og populære logføringsapp på markedet. Den hjælper dig med at holde styr på hvad du indtager, kalorier, fysisk aktivitet og motion. Databasen har madprodukter er gigantisk og har, i skrivende stund, flere millioner af slagsen registreret. Disse kan desuden søges på.

Den er tilgængelig til både iPad, iPhone og Android, men også til Windows og endda BlackBerry. App’en er gratis.

Android

iPhone

2) Diet Hero app’en

Denne app er ret interessant og måske meget relevant til de af os der ikke gider tælle kalorier, scanne madvarer osv.

Diet Hero hjælper dig med planlægningen, som mange af de andre apps, men den adskiller sig på måden den gør det. Man kan næsten kalde den proaktiv.

Du fortæller Diet Hero hvilke madvarer du kan lide og hvilke du har i skabet. App’en fortæller dig så hvor meget af det du skal spise og hvad du skal spise.

Det er specielt anvendeligt, da mange af os spiser usundt hvis det ikke lige er åbenlyst hvad man skal lave til aftensmad den pågældende dag. Så nu er der ikke flere undskyldninger for at bestille take-away! Og nej, Just-Eat app’en er IKKE med på listen 🙂

iPhone

3) Nike+ træningsklub app’en

Hvis du er ny inden for sport og motion, og ikke har den fjerneste anelse om hvor du skal starte, er Nike+ app’en god. Den kan give et overskueligt indspark til hvilke øvelse du kan lave og hvordan. Du kan lave dem hjemme eller i centret. Det er også op til dig, om du laver det med andre, eller træner alene.

App’en virker til de fleste enheder – endda også på dit tv og din iPad. Fås til Android og iOS.

Android

iPhone

4) Lose It vægttabsapp

”Lose It” er, som navnet antyder, en app til både Android og iPhone, som kan hjælpe dig med vægttabet. Den fungerer lidt på samme måde som andre logføringsapp til mad og har desuden en online-del, så du nemmere kan holde overblik med din fremgang og logs.

Du har mulighed for at tilføje venner og familie, og følge dem også (lidt på samme måde som løbe-app’en Endomondo). App’en kan ydermere forbinde til både Nike+, RunKeeper og flere lignende apps.

App’en hjælper dig med at notere mad du spiser samt give dig er personaliseret vættabsplan, med delmål.

Android

iPhone

5) Pact (generel sundhedsapp)

Pact app’en er endnu en logføringsapp til mad og motion, men der hvor den adskiller sig, er i form af væddemål du sætter op, som ”tvinger” dig til at fuldføre dit mål/delmål. Det rigtig fede er, at du endda kan TJENE penge ved at lave/gøre de aktiviteter du lovede at gøre. Der har været flere rapporter om folk der har tjent flere tusinde kroner ved at være aktive. Så det er bare om at komme i gang!

Android

iPhone

6) Madlog.dk’s app til logføring af madvarer

Madlog.dks app hjælper dig til at notere mad du spiser og føre log over hvad du indtager. App’en er nyttig da den, modsat flere udenlandske tilsvarende apps, inkluderer danske vare. Der er både en online del (hjemmeside) og en app. På app’en kan du notere og online kan du se statistik, programmer m.m.

Madlog er en dansk app til logføring af kalorieindtag og aktivitet/motion

De har en gratis-app (mini-udgaven), så du kan prøve konceptet af, og vil du mere, har de en betalt model der kører på abonnementsbasis.

Bemærk: Flere brugere har på Google Play, rapporteret om problemer med app’en. Svaret fra Madlog.dk er ja man skal være sikker på man kører den seneste version, så husk at opdater!

Android

iPhone

7) Google Fit

Google Fit er en gratis vægttab- og fitnessapp fra Google dem selv, som hjælper dig med at føre statistik over din aktivitet og motion. Det gør den ved blot at du har din Android-mobil på dig.

Der findes selvfølgelig en online del, hvor det hele er præsenteret flot og overskueligt.

Kun til Android

Kender du andre?

Hvis du allerede er godt i gang efter veloverstået julemåned og har fundet en eller flere fantastiske apps, som hjælper dig med motion og trivsel, er du meget velkommen til at dele det her i kommentarfeltet.

Det kan jo være andre kan få glæde af din viden.

#apps

Forrige artikel

Næste artikel

Skriv et svar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort / Nødvendige felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

INDEN DU SMUTTER ...

Brug 2 sekunder og del artiklen med dine venner ;-)