Livsstils tips

succes-ung
Forside » Penge og økonomi » Er du ung? Sådan får du succes og penge

Er du ung? Sådan får du succes og penge

24. april, 2015 Christine 0 kommentarer

Førhen har det, at være millionær, været associeret med middelaldrene mænd og kvinder (gamle penge).

Nu til dags virker det til, at en yngre generation kommer i nyhederne med mirakuløse succeshistorier og dette kan forklares med måden hvorpå information og viden spredes i moderne tider.

Internettet er i vores lommer hele tiden og flere tusinde har accepteret at de kommer til at bruge hele deres liv på at lære nye ting, og de gør de glædeligt. Det at de lærer mere og uden hjælp forbedrer deres chancer for succes betydeligt.

Dette er roden til deres fordel sammenlignet med de forrige generationer med hvordan gør de det helt præcist? Der er en del faktorer og forskellige tilgange. Vi er her for diskutere nogle af disse tilgange og anstændige fremgangsmåder som kan hjælpe dig med at opnå dit finansielle mål.

1. At netværke hjælper

Misforstå mig ikke. Jeg siger ikke at du kun bør forsøge at socialisere med rige mennesker, men du bør netværke med folk som har de samme slags mål som dig selv. Det er meget mere sandsynligt at et netværk af mennesker som prøver at opnå et fælles mål vil nå målet end hvis det kun var en enkelt individ.

Der er flere måder hvorpå du kan gøre dette, en af de mere åbenlyse er at bruge sociale netværker men du er nødt til også at gøre det i virkeligheden. Brænd ikke nogle broer og hold kontakten med dine klassekammerater, tidligere og nuværende kolleger, forretningspartnere og prøv at opholde et velplejet professionelt forhold med de fleste af dem. Selvom en kontakt kan virke irrelevant på et tidspunkt, så er det umuligt at vide hvad der kan ske længere hen ad vejen.

2. Kæmp for dit forbruger instinkt

Vores forældre voksede praktisk talt op med forbrugerisme og accepterede det gradvist som tiden gik. Vores generation er en smule anderledes. Vi er alle blevet født direkte ind i et fuldt udviklet forbrugersamfund og en stor del af vores generation har derfor aldrig rigtig lært hvordan det skal håndteres. De drages til farverige reklamer og kan blive ret så oprørt hvis de ikke er med på de seneste trend. Rige folk køber ting som de har brug for til at tjene penge mens fattige folk køber ting for at gøre rige folk rigere. Dette bør være nok til at hjælpe dig med at håndtere dine forbruger instinkter. Fornøjelser er alligevel overvurderet.

3. Spar for at investere

Tiden hvor vi stablede vores penge, mønt efter mønt og gemte det væk i vores opsparingskonto så de kunne vokse er for længst passeret.

I dag tager dette for lang tid og kan muligvis komme på tværs af din karrieres vækst. At få et job kan for, unge mennesker, virke som en enorm opgave men der er en masse jobs, som du kan lave hjemmefra og tjene en betydelig løn, for at få dig i gang. At spare, for at kunne investere, er faktisk det eneste som giver mening – uanset hvilken bank du har. Som det gamle ordsprog lyder, “du skal bruge penge for at tjene penge” – og det holder stik i mange tilfælde.

Forhast dig ikke med nye ting og invester klogt. Planer om hurtigt at blive rig betaler sig sjældent og du bør formentlig holde dig væk fra dem, specielt hvis det er en anden som prøver at få dig med på idéen og du derfor ikke selv er kommet på den. Du er nødt til at undersøge risiciene og successandsynligheden som din investeringsplan har og sikre dig at risiciene er rimelig små, før du fortsætter og går all-in. Enhver investering er jo, trods alt, lidt af en satsning.

4. Vælg din karriere fornuftigt

Lad os være direkte, det her er nemmere sagt end gjort. Når vi leder efter et muligt karrierevalg bruger vi som regel en blanding af indre begær, research og råd fra folk som vi stoler på for at tage vores beslutning. Dette gør tingene en smule mere komplicerede men den aktuelle generation er bevidst om at du kan få både penge og passion hvis du gør din research ordentlig og undgår at sætte din lid til rygter.

I dag kan du bruge mange gratis ressourcer til at hjælpe did med at få et bedre billede af den aktuelle økonomiske situation og job muligheder så du har det meget lettere når du leder efter et godt job. Vær sikker på at din beslutning er baseret på ting du ved er sande og lad ikke dine følelser tage fuldstændig over hvis du ikke har en konkret plan.

5. Research dem som har ”klaret det”

Som vi allerede har nævnt så er der en del mennesker som har klaret at blive milliardærer i deres ungdom, og endnu flere som er millionærer. Mark Zuckerbergs historie er sikkert den mest velkendte eftersom hans sociale netværk, Facebook, har haft sådan en enorm indflydelse på folks liv over hele planeten. I dag er han en af de rigeste mænd i verdenen med anslået egenkapital på 140 milliarder og hans historie er endda blevet udødeliggjort i filmen “The Social Network“.

Zuckerbergs historie er en af de mange succeshistorier om unge der har klaret den. Lav research på dem og se hvilken tankegang de brugte for at nå til der hvor de er i dag, hvad der inspirerede dem til at få de idéer som de fik og hvordan de greb denne enorme opgave an. Kreativitet og inspiration er to af de bedste allierede du kan have i forretningsmiljøet og det vil hjælpe med at holde dig motiveret gennem hårde tider.

6. Mål som vil sætte skub i tingene

Det er nemt at blive distraheret hen af vejen og tabe synet af dine mål. At sige “Åh hvor ville jeg dog gerne være millionær” til dig selv hver dag er ikke noget som du egentlig kan kalde et mål. Det er mere ønsketænkning. Du er nødt til at bestemme hvad du vil have ud af livet og kun efter det kan du virkelig begynde at lave planer om hvordan du når disse mål. Det er dog stadig ikke nok at sætte sin lid til det helt store mål i livet for at få motivation. Når først du har lavet en plan bør du trække motivation fra kortsigtede mål for at holde dig selv målrettet og hav altid dit endelig mål i tankerne.

7. Internettet er guld

Jeg er sikker på at de fleste unge mennesker nu til dags ved hvor stort internettet er og hvor langt det er fra at være færdig med dets vokseværk. Hvad end din niche er, hvad end dit professionsmål er så kan internettet helt sikkert hjælpe dig på en eller anden måde. Internettets universelle brugbarhed er uovertruffen.

Netværk, markedsføring, forretningsmuligheder, finansering, markeds research, konkurrent research, kom med et forslag og du vil helt sikkert kunne finde en måde at gøre det online. En del mennesker har klaret det ved kun at arbejde i online miljøet uden nogensinde at have brug for at få forstærkninger til deres arbejde fra den virkelige verden. Men husk at du stadig ikke skal være sky overfor direkte kontakt, muligheder kommer i alle former.

8. Kom i gang!

At tænke på din fremtid er en ting, at gøre de ting der er nødvendige for at du kan opnå de mål du sætter for dig selv er en helt anden ting. Hvis du kigger på unge millionæres tidsplaner vil du kunne se at de fleste af dem arbejder 10-12 timer om dagen og det gør de gladelig. At være doven vil ikke hjælpe dig med at opnå dit mål, du er nødt til at være forberedt på at gøre det nødvendige arbejde. Du er ung, så brug din ungdom til at vise dit værd og få de resultater du har brug for til fremskridt.

9. Gør din ungdom til din kant

Unge mennesker render uden tvivl ind i en masse misbilligelse og kynisme fra ældre forretningsmænd og kvinder, men du skal ikke lade det tage modet fra dig. De har mere erfaring end dig men du forstår den nye verdensorden bedre end dem og du kan også klare en 15 timers arbejdsdag, sove i 5-6 timer og så komme tilbage og tage 15 timere mere.

Der er en del ting som unge mennesker kan gøre bedre end ældre mennesker, en af de ting er for eksempel at have en bedre evne til at tilpasse dig og lære nye ting. Sæt lid til din ungdom for at lære fra deres erfaringer og få nye forretnings idéer og en bedre forståelse af dit kald, lad dem, eller noget af for den sags skyld, ikke afskrække dig.

10. Frygt er fjenden

Der er nogle få ting som kan ødelægge dine chancer for at blive rig såsom at være bange for overhovedet at prøve. Den mest almindelige undskyldning er “Jeg er alt for ung” og det er også en af de værste. Bare fordi du er ung betyder det ikke at du ikke kan have en fantastisk forretnings idé og mange mennesker har bevist dette. Hvis du ikke tager dig selv seriøst er der ingen andre der vil. Brug din frygt som et tegn på at være forsigtig men vær ikke sky over for muligheder på baggrund af irrationel frygt.

Ungdommelighed er fuld af potentiale. Unge mennesker er roden af revolutionære idéer og forandringer i verdenen og du bør aldrig lade dig selv tro, at du ikke har potentialet for at opnå hvad du ønsker (også selvom det lyder en anelse som en kliché).

Held og lykke og må din motivation aldrig vakle!

Forrige artikel

Næste artikel

Skriv et svar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort / Nødvendige felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

INDEN DU SMUTTER ...

Brug 2 sekunder og del artiklen med dine venner ;-)