Livsstils tips

Myter om mobilopladning
Forside » Mobil » 5 USANDE myter om mobilopladning

5 USANDE myter om mobilopladning

30. marts, 2015 Christine 0 kommentarer

Nu om dage har de fleste mennesker en smartphone. Dette betyder, at de fleste af os har adgang til vores sociale mediekonti, mobile spil, nyheder, mail og meget mere, nogenlunde hvor og når som helst, vi har brug for det.

Problemet med smartphones er, at de, fordi vi bruger dem så meget, som regel løber tør for batterier ret hurtigt. Dette betyder, at vi alle sammen slæber rundt på ekstra opladere, som vi kan tage med på arbejde, tilslutte vores biler, osv. Al denne opladning har, helt uventet, ført til fremkomsten af flere myter, der har med opladning at gøre. Jeg vil vædde med, at du allerede kender til et par af dem.

Når det er sagt, hvad er så sandheden om de litium-ion batterier, der driver vores lommecomputere? Hvilke batteri-relaterede råd, bør du stole på, og hvilke kan du glemme alt om? Find ud af det herunder.

1) Oplad aldrig din telefon natten over

Den her har vi sandsynligvis alle sammen hørt før, og den opstod sandsynligvis på et tidspunkt, da batteriteknologien langt fra var så avanceret, som den er i dag. Sandheden er, ifølge eksperter som Shane Broesky, at det er “helt i orden at lade din telefon være tilsluttet natten over.”

Tilsyneladende er den teknologi, der regulerer smartphone batterier avanceret til et punkt, hvor den ved lige nøjagtig, hvornår den skal holde op med at sende elektricitet til enheden. Med andre ord er der ingen risiko for, at du ”overoplader” din telefon og beskadiger batteriet, da der er sikkerhedsforanstaltninger på plads, der forhindrer dette i at ske.

Det du skal bekymre dig om, ifølge Broesky, er overophedning. Så hvis du vil lade din telefon oplade natten over, skal du sørge for at placere den et køligt sted. Desuden skal du fjerne det eventuelle etui, du måtte have den i, så varmen fra batteriet kan afledes efterhånden.

2) Lad din mobil nå 0%, før du oplader den

Jeg ved ikke, hvor denne myte kom fra, men jeg har konstant hørt den gentaget. Hvad der gør dette til et ekstra elendigt råd er, at man, når man dræner batteriet fuldstændig før opladning, faktisk gør det mere ustabilt.

Shane Broesky foreslår i stedet, at vi holder vores enheder opladet “mellem 50 og 80 procent”. Med andre ord bør du oplade din telefon fra tid til anden i dagens løb i stedet for at vente og foretage en “stor opladning” fra 0 til 100%.

3) Enhver oplader, selv en model af et ukendt mærke, vil virke

Mens det kan være fristen at forsøge at spare penge ved at købe en oplader af et ukendt mærke til din telefon, kan den skade, den kan forvolde med tiden, give dig anledning til at genoverveje det. Rent faktisk er det altid bedst at bruge den oplader, der kom med din enhed, selvom du kan finde en billigere model, der teknisk set også virker.

Eksperter advarer mod opladere fra ukendte mærker af en enkel grund: de er “ikke bygget med sikkerhed for øje”. Dette betyder, at der er langt større risiko for, at disse opladere forårsager en brand eller skader dit batteri, end der er med din telefons rigtige oplader.

4) Det nytter ikke noget at slukke for telefonen

Mens det kan virke bøvlet at lukke helt ned for vores telefoner fra tid til anden, er det akkurat det, eksperterne foreslår, at vi gør. Faktisk har en Apple Genius medarbejder sagt, at:

“for at maksimere batteriets levetid, skal du [absolut] slukke telefonen fra tid til anden.”

Dette betyder ikke, at du altid skal slukke telefonen før sengetid, eller at du skal gøre det på en daglig basis. Så ville der slet ikke være nogen ide i at have en smartphone, der altid er klar til brug. Du bør dog forsøge at lukke ned eller fuldstændig genstarte din enhed mindst en gang om ugen, da det har vist sig at forlænge enhedens batterilevetid i det lange løb.

5) Brug ikke telefonen, mens den er tilsluttet

Så længe du bruger den oplader, der fulgte med telefonen, eller en ordentlig erstatning lavet af det samme firma, er det helt i orden at bruge din telefon, mens den oplader.

Denne myte har dog lidt af en uhyggelig oprindelse. Mens det er sikkert at bruge din smartphone, mens du oplader den med den rette oplader, anbefales det ikke at gøre dette, når du bruger en oplader, der ikke hører til, da dette kan føre til, at telefonen eksploderer, eller, hvad værre er, giver brugeren elektrisk stød.

Mens der kun er en minimal risiko for, at dette vil ske, bør du ikke tage chancen. Det kan godt være at tilfældige opladere, der ikke er a samme mærke, er billige, men de virker ikke så effektivt med din telefons batteri, hvilket vil sige, at der er meget højere chance for, at den overopheder og eventuelt skader dig eller andre, under længere tids brug.

Nå, folkens, det er vist alt, hvad jeg har at sige om opladningsmyter. Havde du hørt om nogen af dem? Er du allerede faldet for nogle få af dem, som jeg var? Jeg vil gerne høre jeres kommentarer nedenfor.

Forrige artikel

Næste artikel

Skriv et svar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort / Nødvendige felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

INDEN DU SMUTTER ...

Brug 2 sekunder og del artiklen med dine venner ;-)