Livsstils tips

Udbredte trænings- og fitnessmyter
Forside » Sundhed og fitness » 5 mest udbredte træningsmyter

5 mest udbredte træningsmyter

26. marts, 2015 Christine 0 kommentarer

Alle vil gerne være sunde og have en krop man kan være stolt af og fysisk træning virker til at være den naturlige måde at opnå dette på.

Det er dog overraskende hvor mange fejlopfattelser, myter og deciderede løgne der findes i fitnesssamfundet. Nogle af dem kan muligvis gøre din umage i træningscentret overflødig og nogle kan endda gøre mere skade end gavn.

Her er 5 træningsmyter som du bør være opmærksom på.

1. Træningsprogram betyder ikke det store

Hvem har brug for trænere? Jeg kan altid surfe Internettet, finde masser af øvelser og træne fint alene, tak.
Det er dog ikke en særlig produktiv tilgang.

Selvom du i de fleste tilfælde ikke vil skade dig selv særlig meget ved at sammensætte dit egen træningsskema, så er chancerne for at du vil spilde tiden med få resultater store. Nogle gange kan det være decideret farligt – motion kan være skadeligt for dit helbred hvis du har visse lidelser. Alt i alt er det en god idé at søge hjælp fra en professionel træner.

2. Steroider er ekstremt skadelige

Mange mennesker opfatter anabolske steroider som en eller anden slags helvedesbryg, som får dine muskler til at gro som svampe, mens de samtidig ødelægger dit helbred. Begge opfattelser er lige usande.

På den ene hånd vil steroider ikke gøre meget for dine muskler medmindre det er kombineret med et nøje planlagt intensiv træningsprogram. På den anden hånd kan de selvfølgelig ødelægge dit helbred – præcis som enhver anden slags medicin, tilskud eller substanser hvis de er brugt uden korrekt viden og procedure. Steroider er kun et værktøj – et utrolig nyttigt værktøj i øvede hænder. Og præcis som ethvert andet værktøj kan du skade dig selv hvis du ikke ved hvordan du bruger det.

Dette er præcis hvorfor du kun bør bruge lovlige træningssupplementer – i dette tilfælde kan du håbe på korrekt vejledning og støtte for at sikre dig at du får alle resultaterne uden at pådrage dig selv nogle onder. Ovenstående skal IKKE opfattes som en opfordring til brug af ulovlige midler, men blot at den gængse opfattelse er malplaceret.

3. Ingen smerte, ingen gevinst

Selvom den er ekstremt populær, så bliver denne sætning sjældent brugt af dem som virkelig kender deres stof.

Træningseksperter siger oftest det samme: hvis du føler smerte når du træner, så gør du noget forkert. Det kan være tegn på at du kan skade dig selv eller at du allerede har en skade. Det betyder ikke at du ‘virkelig’ træner – det betyder at du bør søge læge.

På den anden side er muskelømhed, som regel dagen efter træning, ganske normal, specielt hvis du lige er startet på en ny, mere intensiv træning. Så vær fornuftig, følg nogle simple retningslinjer og du vil klare dig fint.

4. Valget af sport betyder ikke noget

Medmindre du er virkelig interesseret i en bestemt sport, så sker valget af sport normalt lidt af sig selv, hvilket ikke er en god tilgang. Hver person er forskellig og er i stand til forskellige resultater indenfor forskellige sportsgrene. Valget bør være baseret på hvor meget tid du har, på hvilken tid af året du kan dedikere flest ressourcer til aktiviteter og så videre.

5. Et fitnesscenter er bare et fitnesscenter

Faktisk er det meget mere end det – i det mindste for stamgæster. Motionscentre er steder med deres egen kultur, etikette, acceptable og uacceptable opførselsmønstre.

Det er ikke så meget et sted du tager hen for at træne – det er en social begivenhed der tilfældigvis falder sammen med træning. Så hvis du gerne vil opholde et godt forhold både med andre besøgende og motionscentrets administration, så bør du lære hvad du bør gøre og hvad du ikke børe gøre før du skriver dig op.

Selvfølgelig er dette ikke de eneste myter og fejlopfattelser der medfølger sport og motion. Nogle er mere tydelige end andre, nogle er mindre – men du gør dig selv en tjeneste hvis du lærer hver eneste en af dem og styrer uden om dem.

Har jeg glemt en myte eller to? Skriv dem i en kommentar!

Forrige artikel

Næste artikel

Skriv et svar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort / Nødvendige felter er markeret med *