Irak-krigens ofre – hvor mange?

Forklaring til Irak-krigens ofre – hvor mange?

Skøn over de sårede fra konflikten i Irak siden 2003 (begyndende med 2003 amerikanske invasion af Irak, og den efterfølgende besættelse og oprør) er kommet i mange former, og nøjagtigheden af ​​de tilgængelige oplysninger om forskellige typer af Irak-krigen tilskadekomne varierer meget.

Forskellige videnskabelige undersøgelser af irakiske dødsfald som følge af de første fire år af Irak-krigen anslås, at mellem 151.000 og over en million irakere døde som følge af konflikt i løbet af denne tid. En senere undersøgelse, offentliggjort i 2011, anslås, at omkring 500.000 irakere døde som følge af konflikten siden invasionen. greverne af dødsfald rapporteret i aviser indsamlet af projekter som Irak Body Count projekt fundet 174.000 irakere rapporteret dræbt mellem 2003 og 2013, med mellem 112,000-123,000 af de dræbte er civile nonkombattanter.

For tropper i USA-ledede multinationale koalition, er dødstallet omhyggeligt spores og opdateres dagligt, samt navn og fotografier af de dræbte i aktion såvel som i ulykker har vidt blevet offentliggjort. I alt 4.491 amerikanske service-medlemmer blev dræbt i Irak mellem 2003 og 2014. Hvad angår irakerne (se tabel nedenfor), men information om både militære og civile tab er både mindre præcise og mindre konsekvent. Skøn over ulykker niveauer er tilgængelige fra journalister på scenen, fra embedsmænd fra involverede organisationer, og fra grupper, der sammenfatter oplysninger om hændelser, der indberettes i nyhedsmedierne.

Ordet "tab" i sin mest generelle betydning omfatter de sårede samt de døde. Regnskaber for antallet af koalitionen sårede varierer meget, dels fordi det ikke er indlysende, hvad der skal tælles: bør kun de skader alvorlige nok til at sætte en soldat ud af provision medtages? Må sygdomme eller skader forårsaget af ulykker tælle, eller bør fokus være begrænset til sår forårsaget af fjendtlig engagement? Kilder anvender forskellige definitioner kan ankomme til meget forskellige numre, og nogle gange den præcise definition er ikke klart angivet.