Den Spanske Borgerkrig (Spanish Civil War)

Forklaring til Den Spanske Borgerkrig (Spanish Civil War)

Den spanske borgerkrig (1936-1939) brød ud, når den spanske hær i Marokko, når et par af de mest tilløb generaler i den spanske hær, ledet af General Francisco Franco, rejste sig mod den demokratisk valgte republikanske regering, ledet af Manuel Azaña . Tilhørsforhold ikke altid entydig under denne konflikt. Væsentlige, rækken af ​​Venstre (også kendt som Loyalist og republikanske) omfattede arbejdere, bønder og fagforeninger, men også den spanske regering, socialister, kommunister og anarkister. The Right (også kendt som nationalistiske), blev støttet af oprørske fraktioner af hæren, industri, grundejere, middelklassen og den katolske kirke. Af forskellige og noget modstridende grunde loyalister modtog støtte fra Sovjetunionen og de europæiske demokratier, mens nationalisterne var bevæbnet og udstyret med de fascistiske regeringerne i Tyskland og Italien.

Den spanske borgerkrig skulle vise sig at være både hård og blodig. Selvom ressourcerne i de to sider ikke var så ulige, nationalisterne var bedre organiseret og modtaget omfattende materiel hjælp fra Tyskland. De loyalister fik meget lidt hjælp fra Sovjetunionen og i øvrigt blev delt af interne konflikter mellem kommunistiske, socialistiske og anarkistiske fraktioner.

Mens europæiske og nordamerikanske frivillige kæmpede for republikken inden for rammerne af De Internationale Brigader, og en række udenlandske kunstnere og intellektuelle støttede Loyalist årsag, herunder Ernest Hemingway (der arbejdede som journalist og fotograf) og George Orwell (der kæmpede på den republikanske side, kun for at blive retsforfulgt senere, og dermed bliver dybt desillusioneret af rivaliseringen i rækken af ​​venstrefløjen), nationalisterne var endelig triumferende.

General Francos sejr markerede begyndelsen på en fyrre-års diktatur i Spanien (1939-1975). I kølvandet på den spanske borgerkrig, Hitler søgte Francos støtte for sin egen militære kampagne, men Spanien var ikke i stand til at yde enten økonomisk eller menneskelig støtte. Selv om den spanske borgerkrig havde været en uddannelse felt for kampene skal føres i Anden Verdenskrig, ville Spanien spille nogen rolle i sidstnævnte, men agred at sponsorere en lille hær af frivillige, der er kendt som La División Azul.

Under Francos regime lidt Spanien international isolation, men i varierende grad. I 1955 blev landet anerkendt som medlem af FN, og i 1970 General Franco navngivet prins Juan Carlos hans efterfølger som den fremtidige konge af Spanien, og dermed genoprette monarkiet. Efter diktatorens død i 1975 kong Juan Carlos blev jeg kronet og landet ud på den lange rejse tilbage til fuldt demokrati i Spanien.