Kommunismens kultur og historie

Forklaring til Kommunismens kultur og historie

Kommunismen var en økonomisk-politisk filosofi grundlagt af Karl Marx og Friedrich Engels i anden halvdel af det 19. århundrede.

Marx og Engels mødtes i 1844, og opdagede, at de havde lignende principper. I 1848 skrev de og udgivet "Det kommunistiske manifest". De ønskede at ende kapitalisme fornemmelse af, at det var den sociale klasse, der førte til udnyttelse af arbejdstagerne. Arbejderne, der blev udnyttet ville udvikle klassebevidsthed. Så ville der være en grundlæggende proces med klasse konflikt, der ville blive løst gennem revolutionær kamp. I denne konflikt, vil proletariatet rejse sig imod borgerskabet og etablere et kommunistisk samfund. Marx og Engels mente proletariatets som individer med arbejdskraft, og borgerskabet som dem, der ejer produktionsmidlerne i et kapitalistisk samfund.

Staten ville passere gennem en fase, kommunistisk Manifestooften tænkt som en socialisme, og i sidste ende afgøre endelig på en ren kommunistisk samfund. I et kommunistisk samfund, ville alle privat ejerskab afskaffes, og produktionsmidlerne ville tilhøre hele samfundet. I den kommunistiske bevægelse, et populært slogan erklærede, at alle gav efter deres evner og modtog efter deres behov. Således ville behovene i et samfund, blive sat ud over de specifikke behov i en person.

Implementering

Det blev den dominerende politiske filosofi i mange lande i Asien, Østeuropa, Afrika og Sydamerika. I slutningen af ​​det 19. århundrede begyndte kommunistisk filosofi at udvikle sig i Rusland. I 1917, bolsjevikkerne tog magten gennem Oktoberrevolutionen. Det var første gang nogen gruppe med en decideret marxistisk synspunkt formået at gribe magten. De ændrede deres navn til det kommunistiske parti, og sendte deres idealer for alle europæiske socialistiske partier. Derefter nationaliseret al offentlig ejendom samt sætte fabrikker og jernbaner under regeringens kontrol. Stalin fortsatte fører med de kommunistiske filosofier, og udvidet væksten i USSR. Dette eksempel på kommunismen er blevet fulgt i mange lande siden da, herunder Kina.