Terrorlovgivning, overvågning og retssikkerhed

Debat om Terrorlovgivning, overvågning og retssikkerhed

I kølvandet på det højt profilerede terrorangreb i Paris og andre steder, har New Orlean's retshåndhævende embedsmænd tirsdag (19 Jan.) offentligt sagt at dette års Mardi Gras vil se sin største og mest teknologisk-avanceret implementering af sikkerhedsforanstaltninger nogensinde.

Der har ikke været en særlig troværdig trussel, sagde embedsmænd på et pressemøde, men alle forholdsregler bliver taget for at begrænse sandsynligheden for et vellykket angreb. Fra erfaringerne fra 2013 Boston Marathon bombningen, har lokale, statslige og føderale retshåndhævelse lagt en plan på plads for at koordinere evt. modsvar, hvis der sker en hændelse, har embedsmænd sagt.

New Orleans Special Agent i Charge Jeffrey Sallet sagde FBI dedikere "en hidtil uset mængde af ressourcer," herunder udviklingen af ​​nye teknologiske muligheder aldrig før anvendt i byen. Han afviste at uddybe den præcise art af denne teknologi eller dens anvendelser.

Retshåndhævelse og sikkerhed under Mardi Gras FBI Special Agent i Charge Jeffrey S. Sallet, center, og andre by, stat og føderale embedsmænd diskutere Fastelavn retshåndhævende og sikkerhedsforanstaltninger under en pressekonference på rådhuset i New Orleans tirsdag, januar 19, 2016.

Sallet tilbød nogle detaljer på en optrappet program videoovervågning. Bureauet har kortlagt alle tilgængelige offentlige og private overvågningskameraer i det franske kvarter og langs de vigtigste parade rute og installeret midlertidige kameraer til at fylde blinde vinkler, sagde han. "Antag, at du bliver filmet uanset hvor du er og hvad du laver," sagde Sallet. Den kombinerede dækning ville være mere end byen nogensinde har set før, sagde han.

Derudover er FBI ved hjælp af avanceret software til at overvåge sociale medier netværk for potentielle terrortrusler, siger Sallet. I alt har omkring 100 ansatte blevet tildelt til Carnival sikkerhed i New Orleans, sagde han.

For at imødekomme de personalemæssige krav til Carnival sæsonen, har New Orleans Police Department indkaldt alle officerer for afgift. "Hver officer vi vil arbejde," siger forstander Michael Harrison. Snarere end de sædvanlige tre-skift rotation anvendes til at bemande de patrulje distrikter, Harrison sagde, vil tidsplanen køre på to 12-timers skift, så yderligere officerer til at tage på Carnival-specifikke opgaver.

Den Louisiana State Police vil give 170 soldater for at tilføje sikkerhed, og embedsmænd sagde, at de ville blive forenet med officerer fra Tulane University Police Department og deputerede fra Orleans, St. Bernard og St. Johannes Døberen sogne.

For at hjælpe myndigheder erkender potentielle trusler, er medlemmer af Bostons politi træning New Orleans retshåndhævelse på "adfærdsmæssige afsløring," evnen til at spotte tiltag ud af sted i overfyldte, festlige omgivelser. Embedsmænd på pressekonferencen sagde Boston retshåndhævelse blev skolet i praksis efter et par islamiske ekstremister i 2013 plantet bomber nær slutningen af ​​maraton rute og dræbte tre og sårede mere end 200 andre.

Sallet advarede om, at "årvågenhed er prisen for frihed" og bad om, at nye Orleanians forblive på vagt for enhver mistænkelig aktivitet.

"Vi vil have en enorm sikkerhed tilstedeværelse," sagde borgmester Mitch Landrieu. "Men uanset hvor meget vi gør, uanset hvor meget vi forbereder, dette kan kun fungere godt, hvis de offentlige samarbejder."