Albert Einstein

Forklaring til Albert Einstein

Født i Ulm, Württemberg, Tyskland i 1879, Albert Einstein udviklet de specielle og generelle teorier om relativitet. I 1921 vandt han Nobelprisen i fysik for sin forklaring af den fotoelektriske effekt. Einstein er generelt betragtes som den mest indflydelsesrige fysiker af det 20. århundrede. Han døde den 18. april 1955 i Princeton, New Jersey.

Tidlige liv

Født den 14. marts 1879 in Ulm, Württemberg, Tyskland, Albert Einstein voksede op i en sekulær, middelklasse jødisk familie. Hans far, Hermann Einstein, var en sælger og ingeniør, der, sammen med sin bror, grundlagde ELEKTROTECHNISCHE Fabrik J. Einstein & Cie, en virksomhed, der fremstillede elektrisk udstyr i München, Tyskland. Hans mor, den tidligere Pauline Koch, kørte familien husstand. Einstein havde en søster, Maja, født to år efter ham.

Einstein deltog folkeskolen på Luitpold Gymnasium i München. Han nød klassisk musik og spillede violin. Men han følte sig fremmedgjorte og kæmpede med den stive preussiske uddannelse fik han der. Han oplevede også en tale vanskelighed, en langsom kadence i sin tale, hvor han ville holde pause til at overveje, hvad de skal sige næste. I de senere år, ville Einstein skrive om to begivenheder, der har haft en markant effekt på hans barndom. Den ene var et møde med et kompas i en alder af fem, hvor han undrede sig de usynlige kræfter, der vendte nålen. Den anden var i en alder af 12, da han opdagede en bog med geometri, som han læste igen og igen.

"Mirakel-året"

På patentkontoret, Albert Einstein evalueret patentansøgninger for elektromagnetiske enheder. Han hurtigt mestrede jobbet, efterlod ham tid til at tænke på transmissionen af ​​elektriske signaler og elektrisk-mekanisk synkronisering, en interesse han havde dyrke i flere år. Mens han var på polytekniske skole, han havde studeret skotske fysiker James Maxwells elektromagnetiske teorier, som beskriver lysets natur, og opdagede en kendsgerning ukendt for Maxwell selv, at lysets hastighed forblev konstant. Men dette krænkede Isaac Newtons love, fordi der ikke er nogen absolut hastighed i Newtons teori. Denne indsigt førte Einstein til at formulere princippet om relativitet.

I 1905-ofte kaldet Einsteins "mirakel år" -han indsendt et papir for hans doktorafhandling og havde fire papirer offentliggjort i Annalen der Physik, en af ​​de bedst kendte fysik tidsskrifter. De fire papirer-den fotoelektriske effekt, Brownsk bevægelse, specielle relativitetsteori, og ækvivalens af stof og energi-ville ændre forløbet af moderne fysik og bringe ham opmærksom på den akademiske verden. I sin afhandling om stof og energi, Einstein udledte den velkendte ligning E = mc2, hvilket tyder på, at bittesmå partikler af stof kunne konverteres til enorme mængder af energi, foregribelse af udviklingen af ​​atomkraft. Der har været påstande om, at Einstein og hans kone, Maric, samarbejdet på hans berømte 1905 papirer, men historikere fysikkens der har studeret emnet finder ingen beviser for, at hun gjorde materielle bidrag. I virkeligheden, i aviserne, kun Einstein krediterer sine samtaler med Michele Besso i udviklingen relativitet.

I første omgang blev Einsteins 1905 papirer ignoreret af fysik samfund. Dette begyndte at ændre sig, da han modtog opmærksomhed Max Planck, måske den mest indflydelsesrige fysiker i sin generation og grundlægger af kvanteteori. Med Plancks gratis kommentarer og hans eksperimenter, der bekræftede hans teorier blev Einstein inviteret til at holde foredrag på internationale møder, og han rejste sig hurtigt i den akademiske verden. Han blev tilbudt en række positioner på stadig mere prestigefyldte institutioner, herunder universitetet i Zürich, University i Prag, den Schweiziske Føderale Institut for Teknologi, og endelig universitetet i Berlin, hvor han fungerede som direktør for Kaiser Wilhelm Institut for Fysik fra 1913-1933.

Som hans berømmelse spredt, Einsteins ægteskab faldt fra hinanden. Hans konstante rejser og intense studier af hans arbejde, argumenterne om deres børn og familiens sparsomme finanser førte Einstein til den konklusion, at hans ægteskab var slut. Einstein begyndte en affære med en fætter, Elsa Lowenthal, som han senere blev gift med. Han endelig skilt Mileva i 1919 og som en løsning enige om at give hende de penge, han kunne få, hvis han nogensinde vundet en Nobelpris.

Relativitetsteorien

I november 1915, Einstein afsluttet den generelle relativitetsteori, som han betragtede sit mesterværk. Han var overbevist om, at almen relativitet var korrekt på grund af sin matematiske skønhed og fordi det præcist forudsagde perihelium af Merkurs bane omkring Solen, som faldt kort i Newtons teori. Generel relativitetsteori forudsagde også en målelig afbøjning af lys rundt om solen, når en planet eller en anden sol oribited nær solen. Den forudsigelse blev bekræftet i bemærkninger fra britiske astronom Sir Arthur Eddington under solformørkelsen af ​​1919. I 1921 modtog Albert Einstein ord, han havde modtaget Nobelprisen i fysik. Fordi relativitetsteori stadig blev betragtet som kontroversiel, Einstein modtog prisen for hans forklaring af den fotoelektriske effekt.