Anti-semitisme

Forklaring til Anti-semitisme

Troen eller opførsel fjendtlig over for jøder, bare fordi de er jøder. Det kan ske i form af religiøs lære, som forkynder underlegenhed af jøder, for eksempel, eller politiske bestræbelser på at isolere, undertrykker eller på anden måde sårer dem. Det kan også omfatte skade eller stereotype syn på jøder.

Fjendtlighed mod jøder går til oldtiden, måske til begyndelsen af ​​jødisk historie. Fra de dage i Bibelen, indtil det romerske imperium, blev jøderne kritiseret og nogle gange straffet for deres bestræbelser på at forblive en selvstændig social og religiøs gruppe - en, der nægtede at vedtage de værdier og livsform af de ikke-jødiske samfund, hvor det boede.

Fremkomsten af ​​kristendommen i høj grad øget had til jøder. De blev set ikke blot som outsidere, men som et folk, der afviste Jesus og korsfæstet ham - på trods af at de romerske myndigheder bestilt og udført korsfæstelsen. Af de høje middelalderen (11. --14th århundreder), blev jøder bredt forfulgt som knapt menneskelige "Kristus-mordere" og "Devils". Tvunget til at leve i alle-jødiske ghettoer, blev de beskyldt for forgiftning floder og brønde i tider med sygdom. Nogle blev tortureret og henrettet for angiveligt at bortføre og dræbe kristne børn til at drikke deres blod eller bruge det i bagning matzoh - ". Blod injurier" en afgift kendt som Et stort antal blev tvunget til at konvertere til kristendommen for at undgå døden, tortur eller udvisning, selvom mange hemmeligt praktiserede jødedommen efter deres konverteringer. (I den seneste tid, har den katolske kirke og andre kristne kirker afvist disse antisemitiske usandheder.)

I det 18. århundrede, da påvirkning af kristendommen begyndte at mindske under oplysningstiden - som fejrede rettigheder og muligheder for mænd og kvinder i langt højere grad end nogensinde før - religiøst baseret had jødiskhed gav måde at ikke-religiøse kritik: jødedommen blev angrebet som en forældet tro på, at blokerede menneskelige fremskridt. Jødiske separatisme blev igen rettet. Som europæiske lande begyndte at tage moderne form i det 19. århundrede og national stolthed voksede, jøder, som stadig var normalt berøvet borgerrettigheder og levede i hele Europa som udenforstående, blev udsat for yderligere fjendtlighed. Denne fjendtlighed resulterede til tider i dødbringende forfølgelse, som i de sene 19. århundredes russiske pogromer - voldelige angreb på jødiske samfund med støtte eller ligegyldighed regeringen.

Samtidig, som reaktion på nedgangen i kristne tro og det stigende antal af jøder begyndt at slutte sig til mainstream europæiske samfund (en tendens, kendt som "assimilation"), antisemitter vendte sig til den nye "race videnskab," en forsøg, da miskrediteret, af forskellige forskere og forfattere til "bevise" det overherredømme af ikke-jødiske hvide. Modstanderne af jøder hævdede, at jødiskhed var ikke en religion, men en race kategori, og at den jødiske "race" var biologisk ringere.

Troen på en jødiske race ville senere blive Tysklands begrundelse for at søge at dræbe enhver jødisk person lander Tyskland besat under Anden Verdenskrig, om personen praktiserede jødedommen eller ej. Faktisk var selv børn eller børnebørn af dem, der havde konverteret til kristendommen myrdet som medlemmer af den jødiske race. Holocaust, som denne systematiske masseudryddelse mellem 1939-1945 er kendt, resulterede i død seks millioner jøder - mere end en tredjedel af verdens jødiske befolkning. Mens stigningen til magten af ​​nazisterne (Tysklands ledere under anden verdenskrig) i 1920'erne og 1930'erne involveret mange sociale og politiske faktorer, de synspunkter, der hjalp slå antisemitisme i regeringens officielle politik inkluderet tro på medfødte overlegenhed "ariere, "eller hvide; tro på, at jøderne ødelagde samfund; at jøder i hemmelighed arbejdede sammen om at få kontrol over verden; og at jøder allerede kontrolleret verdens finanser, erhvervslivet, medier, underholdning og kommunismen.

I det halve århundrede siden Anden Verdenskrig, har offentligt antisemitisme blevet meget mindre hyppige i den vestlige verden. Mens fordomme om jøder stadig almindelige, jøder står lidt fysisk fare. Hadet af jødiskhed og sammensværgelse overbevisninger af tidligere epoker er for det meste deles kun af små antal af dem på kanten af ​​samfundet (selvom som bombningerne World Trade Center og Oklahoma viste, kan selv en håndfuld ekstremister udfører handlinger stor vold). Der er undtagelser, naturligvis: uenighed politik over staten Israel har skabt muligheder, hvor udtrykket "zionistiske" - støtte til Israel som det jødiske hjemland - er ofte bruges som en anti-semitisk kode ord for "Jøde" i mainstream debat. Holocaust-benægtelse og andre nylige re-skrifter af historie - såsom den falske påstand om, at jøderne kontrollerede atlantiske slavehandel - løgn om begivenheder i fortiden for at gøre jøder synes underhånds og ondt.

Mere alvorligt er mange nationer i Europa og i det tidligere sovjetiske imperium kæmper, hovedsagelig på grund af uafviklede eller kaotiske økonomiske og sociale forhold, med bevægelser modsatrettede "udlændinge" - herunder de seneste indvandrere og traditionelle fjender. Disse bevægelser mester racemæssig eller national overlegenhed, og opfordrer til den type karismatiske, autoritær leder, der historisk forfulgte jøder og andre minoriteter.

Men mens dele af Europa forbliver fanget i racemæssig uro, Mellemøsten er hjemsted for den hårdeste antisemitisme i verden i dag. Nazi-lignende sprog regelmæssigt udtrykt af medierne og regeringerne i de lande, der modarbejder Israel og Vesten. Og som snesevis af terrorhandlinger har vist, er der mange i mellemøstlige lande er villige til at handle på disse overbevisninger.