Michael Moore & Fahrenheit 9/11

Forklaring til Michael Moore & Fahrenheit 9/11

I Fahrenheit 9/11, Michael Moores potent og oprørende kamp-the-power dokumentar, den mest mindeværdige anklageskrift kommer tidligt. Det er det øjeblik, du har hørt om, men sandsynligvis aldrig set, af præsident George W. Bush sidder i en Florida lønklasse skole og læse bogen "My Pet Goat" for en fuld syv minutter efter, han har fået at vide, at det andet fly har ramt World Trade Center. Den effekt af optagelserne transcenderer stort set alle spørgsmål om venstre, højre eller centrum. Bush bærer et kig bleg undertrykt rædsel, men en udøvende beslutning synes ud over ham. Han portrætteret som en mand, der kan og vil ikke handle, en præsident - en præsident! - Der hilser det mest katastrofale begivenheder ved at vente for andre at fortælle ham, hvad de skal gøre. På soundtracket, Moore skyld-ture Bush ved at spekulere, skælmsk, som til hans tanker. Moores stemme er ubarmhjertig i sin didaktiske sarkasme, men han får på noget afgørende om den indre Dubya. Ser de optagelser, du ikke i tvivl om, at Bushs kvaler var ægte, men du kan heller ikke hjælpe, men spekulerer på, om det afspejlede hans ultimative slacker mareridt: at jobbet nu skulle være eksponentielt sværere end han havde regnet med.

På tidspunkter som dette, "Fahrenheit 9/11" tilbyder en katarsis for publikum. Blændende samlet, på en gang hensynsløs og indsigtsfulde, filmen filtrerer handlinger Bush-administrationen gennem en næse-thumbing harme, der kunne have været uansvarligt, hvis Moores egne ord ikke bandt af billeder, der talte 1.000 mere. Watching "Fahrenheit 9/11", du kan finde dig selv afviser en linje af angreb (ligesom sige, Moores åbning salvo om Republikanerne stjæle valget), klukker på en uimodståelig billige skudt ligesom klip af Bush på hans ranch sat til Go -Gå er '"Vacation" og reagere på sådanne rigt stemningsfulde gambitter som filmen efter to Marine personalekonsulenter, der søger et arbejderkvarter indkøbscenter at jagt efter nye enlistees. Når filmskaber rammer gaderne i Washington selv, at vandre op til tilfældige kongresmedlemmer spørge, om de ville overveje at sende deres egne børn til at kæmpe i Irak-krigen, er du mindet om, hvor Michael Moore dramatiserer, på en måde, ingen andre kan røre, afstand og hykleri af magt.

"Fahrenheit 9/11" skærper fokus på magt, og det afslører katastrofe af Irak - blodet og uroen, de skjulte tvivl soldaternes - på en måde, der gør den officielle nyhedsdækning ligne en tørt Censored pressemeddelelse. Til tider følte jeg flyttede og manipuleret i samme øjeblik, navnlig når Moore interviews Lila Lipscomb, en Flint kvinde, hvis søn blev dræbt i Irak. Hendes tårer og vrede bringe krigen hjem, endnu Moore vil ikke give slip. Han følger Lipscomb til Washington og film hende foran Det Hvide Hus, hvor hun kommer i en råben match med en kvinde på gaden. Den blanding af sorg og showboating reducerer Moores empati til en tynd parodi på empati.

Moore skildrer Bush æraen som en række skumle kræfter køre grasserende, med en marionet firebreather i gebyr. Men hvad, ifølge filmen, er essensen af ​​administrationens korruption? At det brugte 9/11 som en undskyldning for at øge olie overskud? At skræmme alle amerikanere til at opgive deres frihed? For at holde arbejderen ned? Som analyse, "Fahrenheit 9/11" er for det meste et smash-and-grab polemisk. Det er mindre overbevisende eller søger end Moores "Bowling for Columbine", som så på et spørgsmål - gun vold - fra alle vinkler, indtil Moore havde overrasket ham selv med, hvad han opdaget. I "Fahrenheit 9/11" Moore gør ødelæggende punkt, at forsøget på at jage Osama bin Laden i Afghanistan var ikke så all-out, som det foregav at være. Mange flere tropper kunne have været indsat. Alligevel skandaløse forklaring på dette strategiske botch - at administrationen holdt tilbage til krigen i Irak, der allerede i planlægningsfasen - aldrig selv nævnt i filmen. Hvor at finde den ultimative fordømmende analyse? Hvorfor i en af ​​de utallige tv-interview givet af Richard Clarke mere end to måneder siden.

"Fahrenheit 9/11" skaber så meget varme, som det gør lys. Moore,, gør dog trække de sidste fire år sammen ved at filtrere dem gennem prisme af Bushs personlighed. Han får dig til at forbinde teatralske fnisen, der er beregnet til at se mandig, men i stedet telegrafer en loppetjans isolation; den overdrevne afhængighed andre til spil ud beslutninger; og endelig anvendelsen af ​​slacker sindet-sæt til krigsførelse ved substitution af et let mål (Irak) til en hård én (al-Qaeda). Skoldning og glib, spottende endnu lidenskabelige, "Fahrenheit 9/11" er meget resonant Bush-bashing, da præsidenten gør det meste af arbejdet for det. Filmen skildrer krigen mod terror som køres af en mand, der vender tage et standpunkt i den ultimative form for rollespil.