Fagbevægelse, fagforening og arbejdsmarked

Forklaring til Fagbevægelse, fagforening og arbejdsmarked

En fagbevægelse er en organiseret gruppe af arbejds- og lønmodtagere, der tilsammen bruger deres styrke til at have en stemme i deres arbejdsplads. Gennem en fagforening, arbejdere har ret til at påvirke løn, arbejdstid, fordele, sundhed og sikkerhed, jobtræning og andre arbejdsrelaterede spørgsmål. I henhold til amerikansk lov arbejdstagere i alle aldre, har ret til at tilslutte sig en fagforening. Under støtte fra fagforeningen for at sikre retfærdighed og respekt på arbejdspladsen er en af ​​de vigtigste årsager arbejderne organisere.

Alle de fordele og beskyttelse arbejdstagere nyder i dag opstod som et resultat af den organiserede arbejderbevægelse i dette land. Disse omfatter mindstelønnen, sociale ydelser, en otte timers arbejdsdag og weekender, overtidsbetaling, den amerikanske med Disabilities Act og Occupational Safety Act og sundhed, som kræver arbejdsgiverne til at overholde sikkerhedsstandarder for deres arbejdstagere.

Hvorfor har jeg brug for en fagforening?

Primært, at have en stemme på jobbet. Medmindre arbejdstagerne er organiseret, ledelsen er gratis at udnytte arbejdstagerne. Unionens medlemmer også tjene bedre løn og fordele end arbejdstagere, der ikke er repræsenteret af en fagforening. I gennemsnit union arbejdernes lønninger er 30 procent højere end deres nonunion kolleger. Mens kun 14 procent af ophelet arbejdstagere har garanteret pension, fuldt 68 procent af union arbejdstagere gør. Mere end 97 procent af union arbejdstagere har job, der giver sygesikring fordele, men kun 85 procent af ophelet arbejdstagere gøre. Fagforeninger hjælpe arbejdsgiverne at skabe en mere stabil, produktiv arbejdsstyrke-hvor arbejdstagere har indflydelse på at forbedre deres job.

Hvordan folk danner en fagforening?

Når arbejderne beslutter at komme sammen for at forbedre deres job, de arbejder med en fagforening. Når et flertal af arbejdstagere viser de ønsker en union, undertiden arbejdsgiverne ære arbejdernes valg. Hvis arbejderne vinder union repræsentation, de forhandler en kontrakt med arbejdsgiveren, der præciserer hver parts rettigheder og ansvar på arbejdspladsen.

Hvilke typer af arbejdstagere danner fagforeninger i dag?

En bredere vifte af mennesker end nogensinde før, herunder mange kvinder og indvandrere, slutter unions- sikkerhedsofficerer, læger og sygeplejersker, arbejdstagere fjerkræ og graduate medarbejdere, hjem sundhedspleje hjælpere og trådløs kommunikation arbejdstagere, auto dele arbejdere og ingeniører, for at nævne et få.

Hvad har fagforeningerne opnået for alle arbejdstagere?

Fagforeninger har gjort livet bedre for alle arbejdende amerikanere ved at vedtage love slutter børnearbejde, oprettelse af otte-timers arbejdsdag, beskyttelse af arbejdstagernes sikkerhed og sundhed og hjælpe skabe social sikkerhed, arbejdsløshedsforsikring og mindstelønnen, for eksempel. Arbejderbevægelsen fortsætter kampen i dag for at forbedre livet for alle, der arbejder familier i Amerika.

Hvilke udfordringer står arbejdstagere står i dag, når de ønsker at danne fagforeninger?

I dag millioner af arbejdere ønsker at deltage fagforeninger. Kloge arbejdsgivere forstå, at når arbejderne danne fagforeninger, deres virksomheder også drage fordel. Men loven er så svag, at de fleste arbejdsgivere til at bekæmpe arbejdernes indsats for at komme sammen med truende, chikanerende og true dem. Som svar, arbejdere og deres fagforeninger opbygge koalitioner med lokalsamfundet gejstlige og politikere til at hjælpe dem med at udøve deres frihed og ret til at danne en union.