4 grunde til at bryde med kronen og monarkiet

Forklaring til 4 grunde til at bryde med kronen og monarkiet

De fleste intelligente mennesker, som ikke er royalister, bruger heller ikke megen tid på at bekymre sig om monarkiet.

I det hele taget regner vi, at dette ikke er det system, som vi ville have valgt, men der er lidt at vinde ved at forsøge at ændre det. Men det britiske monarki er mere end en interessant særhed af historien. Helt bortset fra (vigtige) filosofiske spørgsmål om legitimitet og rettigheder, her er seks praktiske måder, hvorpå den fortsatte eksistens af monarkiet skader vores politik, samfund og økonomi, der er efter min mening, er tilstrækkelige til at få os til at være mere aktive i at søge en alternativ.

1. Monarkiet blander sig i vores dag-til-dag politiske liv. Bortset fra magt til at mægle resultatet af en uklar valg, monarkiet (og faktisk bredere kongelige familie) udøver reel politisk magt. Embedsmænd udarbejder regelmæssige briefinger om indenrigs- og udenrigspolitik for Dronningen og andre kongelige. Statsministeren har et ugentligt møde med Dronningen for at diskutere aktuelle politiske spørgsmål (NB i en sigende stykke Palace jargon, dette er et publikum af Dronningen, ikke med dronningen) og ministerier regelmæssigt modtage anmodninger om briefinger om specifikke spørgsmål fra dronningen og andre højtstående kongelige. De kongelige ikke får alle disse briefinger - over hvad de kan læse i aviserne - ud af tomgang nysgerrighed. De ser det som deres legitime rolle for at påvirke regeringens politik (som Bagehot sagde, »ret til at blive hørt, retten til at tilskynde, retten til at advare"). Det er ingen hemmelighed, prins Charles og hans stab har haft langvarige drøftelser med embedsmænd og ministre om politiske spørgsmål som miljø, arkitektur, nanoteknologi andagriculture.

2. Monarkiet fastholder klassen systemet og underminerer den korrekte anerkendelse af merit. Der er ikke meget galt med Storbritannien, der er ikke fejl, den ene eller den anden måde af klassen system. I spidsen af ​​systemet er vores arvelig statschef, guvernør i Church of England, øverstbefalende for de væbnede styrker og leder af retsvæsenet (alle én person!). Indtil vi vende tilbage på arvelig magt i toppen af ​​vores politiske, militære og religiøse institutioner, vi har ringe chance for at ryste den mentalitet af et samfund defineret af klassen. Vokser op i Storbritannien, hvert barn (men én) ved, at de aldrig kunne blive statsoverhoved, blot i kraft af at blive født til den forkerte familie.

Kongefamilien afstive deres position med optjente symboler præstation. De accepterer stillinger som Chancellors af universiteterne, afbase valuta akademisk merit. De udpeger sig selv til top militære rang og medaljer, som de ikke har optjent, bagatellisering arbejde sande militære fagfolk og mindet om de whomade ægte ofre. De tillader sig selv at blive nomineret som lånere af velgørende organisationer, nedværdigende indsatsen fra dem, der gør ægte bidrag og har reel ekspertise.

3. Monarkiet underminerer vores omdømme i udlandet og er dårligt for business (selv turisme). Narrestreger vores kongehus sikkert vække en morede interesse blandt udlændinge. Men pomp og pragt af Royalty-projektet Storbritannien som en temapark med Beefeaters, slotte og soldater i bjørneskind. Kort sagt, de fleste udlændinge se vores kongelige, som vi ser kongen af ​​Swaziland. Det er en katastrofe for vores (økonomisk vigtige) bestræbelser på at projicere Storbritannien som et moderne demokrati, med kommercielle styrker i moderne sektorer som finansielle tjenesteydelser, biotek og nye teknologier public relations. Kongefamilien ikke overbringe mærke, at vores højteknologiske eksportører ønsker at projicere. Hvis vi ønsker unge mennesker fra hele verden til at komme til vores universiteter, eller internationale investorer til at sætte deres penge i vores virksomheder, er vi nødt til at tilbyde mere end en smuk historie. Det hævdes undertiden, at royalty er godt for turisme: men Frankrig har været en republik i over 130 år og tiltrækker tre gange så mange udenlandske turister som Storbritannien. The Palace of Versailles, som er den største turistattraktion i Europa, har flere besøgende end Windsor Castle og Buckingham Palace kombineret, dels fordi den er helt åben for offentligheden, hele året rundt. Den britiske nations kongelige kunst collectionsand memorabilia, som i øjeblikket skjult fra os ved monarkiet, kunne behoused i gallerier, der ville være et kæmpe løft til turismen, både inde fra England og fra udlandet.

4. Monarkiet gør det umuligt at adskille kirke og stat En af grundene til at vi stadig har en etableret kirke i England, som diskriminerer til fordel for én religion over alle andre, er vanskeligheden ved at afbryde to, mens dronningen er chef for både kirke og stat. Dette er et stykke af religiøs diskrimination, som er en farlig anakronisme i et multikulturelt, hovedsageligt sekulære samfund.

I princippet er det muligt at forestille sig reformer, som bevarer et monarki, men som undgår mange af de skader der er beskrevet her. For eksempel kunne vi disestablish Church of England; eller Parlamentet kunne tage større beføjelser til at tilsidesætte den kongelige prærogativ. Men mens vi har et monarki, især en med betydelig politisk indflydelse, er det svært at se, hvordan sådanne ændringer vil blive opnået, eller hvorfor vi ønsker at beholde staffage af monarki, hvis vi var i stand til at reformere disse institutioner Det er svært at forestille sig vores royalty udvikler sig til en skandinavisk stil monarki præsiderer over en virkelig klasseløst samfund.

Så længe vi er undersåtter, og ikke borgere, i vores land, vil vores politiske og sociale holdninger bevare en middelalderlig tilgang, som er skadelige for vores billede af os selv og holdningen hos andre mod os.

Selvfølgelig er der mere vigtige spørgsmål end den fortsatte eksistens af monarkiet: men det betyder ikke, at det er irrelevant. De af os, der bekymrer sig om karakteren af ​​vores politik og samfund bør overveje at flytte ud ligegyldighed over for monarkiet; Vi bør i stedet kalde aktivt for at blive erstattet med en moderne, demokratisk alternativ.