Fristaden Christiania bør vi forsvare

Forklaring til Fristaden Christiania bør vi forsvare

Fristaden Christiania er et grønt og bilfrit kvarter i København, bedst kendt for sine autonome indbyggere og "anderledes" livsstil. Staden blev oprettet i 1971 af en gruppe hippier, der besatte nogle forladte kaserner på stedet og udviklede deres eget regelsæt til deres samfund, helt uafhængig af den danske regering.

For 40 år siden, oprettede besættere den "frie zone" af Christiania inde i en gammel militærbase. Det største trækplaster er nu stoffer på markedet kaldet Pusher Street. Men mod alle odds, og med lidt hjælp fra virksomheder, klarer Christiania sig, den dag i dag, helt fint. Partier som Dansk Folkeparti, prøver dog løbende at få Staden lukket.

Christiania eksisterede under særlige vilkår i 40 år med konstante konflikter og sammenstød mellem lokale christianitter og den danske stat. Efter mange års usikkerhed om fremtiden for Christiania, var en aftale indgået i 2011, hvilket betød, at den 1. juli 2012, en fond, Fonden Fristaden Christiania, blev grundlagt. Fundamentet nu ejer hele den del af Christiania ligger uden for de beskyttede volde og leaser bygninger og lander på voldene, som stadig ejes af staten. En del af pengene hæves ved at sælge de symbolske Christiania-aktier.

Fristaden Christiania er en blanding af hjemmelavede huse, værksteder, gallerier, spillesteder, billige og økologiske spisesteder og smukke natur. Det er stadig et samfund i et samfund, for eksempel, du ikke kan købe et hus på Christiania. Du er nødt til at ansøge om det, og hvis det lykkes, er det givet til dig. Området er åbent for offentligheden - selv med guidede ture, der drives af den lokale christianitter.

For din egen sikkerhed, besøgende rådes til ikke at filme eller fotografere i Christiania, især ikke i området i og omkring Pusher Street, primært på grund af hash handel, hvilket er ulovligt i Danmark. Ved indgangen finder du skilte med hvad du skal og ikke skal gøre i området. Det er fx noget som "du skal aldrig løbe", "du må ikke tage billeder på Pusher Street" og mere. Vi råder dig til at tage dem alvorligt og følge dem til din egen sikkerhed.