5. juni – Grundlovsdag og grundloven

Forklaring til 5. juni – Grundlovsdag og grundloven

Grundlovsdag, afholdes den 5. juni, og vi fejrer årsdagen for underskrivelsen af ​​den danske grundlov af 1849, som etablerede Danmark som et konstitutionelt monarki, og ærer forfatningen i 1953, som blev vedtaget på samme dato. Næsten alle arbejdspladser og butikker tæt ved middagstid på denne særlige dag og politiske møder og møder er traditionelt afholdes.

Den dag, er dog ikke udbredt til at fejre forfatningen eller national dag, som er set i andre lande, såsom i Norge.

Denne dag er også Fars dag i Danmark.

Denne ferie er altid fejret den 5. juni.

Grundlovsdag (dansk: Grundlovsdag) fejrer årsdagen for underskrivelsen af ​​den danske grundlov i 1849 af Frederik den IV, som etablerede Danmark som et konstitutionelt monarki.

Fra 1660 indtil 1849 Danmark havde været en absolut monarki.

Dagen har tilføjet betydning som kvinder fik stemmeret den 5. juni 1915.

Det desuden ærer forfatning i 1953, som blev vedtaget samme dag.

Næsten alle arbejdspladser og butikker i Danmark vil være lukket på denne særlige dag.

Traditioner denne dag omfatter nyde forsommeren vejret, mens du lytter til politiske taler om status for regeringen.

Selv om det er det tætteste dag til en national dag for det danske, er dagen ikke udbredt til at fejre forfatningen som det ses i andre lande, for eksempel Norge.

Vidste du?

Denne dag er også Fars Dag i Danmark, en tradition der blev vedtaget af det danske i 1935, men vidste du, at en PR-fiasko i 1949 betød det ikke bliver fejret på samme dag som resten af ​​eksportafdeling?

Spørgsmål: Hvornår er der Grundlovsdag i Danmark?

Hvad er datoen for Grundlovsdag i Danmark, og hvad har det at gøre med den danske grundlov?

Svar: Kendt lokalt som grundlovsdag, Independence Day i Demark er den 5. juni, som er den nationale helligdag. Det kaldes Grundlovsdag, fordi det fejrer årsdagen for underskrivelsen af ​​forfatningen af ​​1849 (gør Danmark et konstitutionelt monarki) og oprettelse af 1953.

Danmark fejrer uafhængighedsdag gennem en helligdag (virksomhedslukninger). Desværre er Grundlovsdag i Danmark ikke udbredt for at fejre forfatningen gennem offentlige arrangementer som i andre lande, især Independence Day/Grundlovsdag i Norge. det gør dog lade familier gratis at tilbringe denne dag med hinanden - trods alt den 5. juni er også Fars dag i Danmark!