Venstrefløjens George Orwell

Forklaring til Venstrefløjens George Orwell

Født Eric Arthur Blair, George Orwell skabt nogle af de skarpeste satiriske fiktion i det 20. århundrede med værker som Animal Farm og Nineteen Eighty-Four. Han var en mand af stærke meninger, der rettet nogle af de store politiske bevægelser hans tid, herunder imperialisme, fascisme og kommunisme.

Orwell var gift med Eileen O'Shaughnessy indtil sin død i 1945. Ifølge flere rapporter, parret havde en åben ægteskab. Orwell havde en række dalliances i løbet af denne første ægteskab. I 1944 vedtog parret en søn, som de kaldte Richard Horatio Blair, efter en af ​​Orwells forfædre. Deres søn var i høj grad rejst af Orwells søster Avril efter Eileen død.

Senere arbejde

Orwell er bedst kendt for to romaner, Animal Farm og Nineteen Eighty-Four, som begge blev offentliggjort mod slutningen af ​​sit liv. Animal Farm (1945) var en anti-sovjetisk satire i en pastoral indstilling med to grise som sine hovedpersoner. Disse svin blev siges at repræsentere Josef Stalin og Leon Trotskij. Romanen bragte Orwell stor anerkendelse og økonomiske belønninger.

I 1949 Orwell udgivet en anden mesterværk, Nineteen Eighty-Four (eller 1984 i senere udgaver). Denne dystre syn på verden opdelt i tre undertrykkende nationer ophidsede polemik blandt anmeldere, der fandt denne fiktive fremtid også fortvivlet. I romanen, Orwell gav læserne et indblik i, hvad der ville ske, hvis regeringen kontrollerede alle detaljer i en persons liv, ned til deres egne private tanker.

Nineteen Eighty-Four viste sig at være en anden stor succes for forfatteren, men han havde lidt tid til at nyde det. På dette tidspunkt, Orwell var i de sene stadier af hans kamp med tuberkulose. Han døde den 21. januar 1950 i et hospital i London. Han kan have gået bort alt for tidligt, men hans ideer og meninger har levet videre gennem sit arbejde. Både Animal Farm og Nineteen Eighty-Four er blevet forvandlet til film og har nydt enorm popularitet i årenes løb.