Globaliseringsdebatten

Forklaring til Globaliseringsdebatten

Globalisering er en proces med interaktion og integration blandt mennesker, virksomheder og regeringer i forskellige nationer, en proces drevet af international handel og investeringer og hjulpet af informationsteknologi. Denne proces har virkninger på miljøet, om kultur, om politiske systemer, den økonomiske udvikling og velstand, og på menneskers fysiske velvære i samfund rundt omkring i verden.

Globalisering er ikke noget nyt, selv om. For tusinder af år, folk-og, senere, virksomheder-har køber fra og sælge til hinanden i lander på store afstande, såsom gennem den berømte Silk Road i hele Centralasien, der forbandt Kina og Europa i middelalderen. Ligeledes i århundreder, folk og virksomheder har investeret i virksomheder i andre lande. Faktisk er mange af funktionerne i den nuværende bølge af globalisering svarer til dem fremherskende før udbruddet af Første Verdenskrig i 1914.

Men politik og den teknologiske udvikling i de seneste årtier har ansporet stigninger i grænseoverskridende handel, investeringer, og migration så stort, at mange iagttagere mener, at verden har indgået en kvalitativt ny fase i den økonomiske udvikling. Siden 1950, for eksempel, er mængden af ​​verdenshandlen steget med 20 gange, og fra blot 1997 til 1999 strømme af udenlandske investeringer næsten fordoblet, fra $ 468 milliarder til $ 827 milliarder kroner. Skelne denne aktuelle bølge af globalisering fra tidligere dem, har forfatteren Thomas Friedman sagde, at i dag globalisering er "længere, hurtigere, billigere og dybere."

Denne nuværende bølge af globalisering har været drevet af politikker, der har åbnet økonomier nationalt og internationalt. I årene siden Anden Verdenskrig, og især i de seneste to årtier har mange regeringer vedtaget frie marked økonomiske systemer, langt øge deres egen produktive potentiale og skabe utallige nye muligheder for international handel og investeringer. Regeringerne har også forhandlet dramatiske reduktioner i hindringer for handel og har etableret internationale aftaler for at fremme handel med varer, tjenester og investeringer. Udnyttelse af nye muligheder på udenlandske markeder, har virksomheder bygget udenlandske fabrikker og etablerede ordninger produktion og afsætning med udenlandske partnere. Et karakteristisk træk ved globaliseringen, derfor er en international industriel og finansiel virksomhed struktur.

Teknologi har været den anden primære drivkraft for globaliseringen. Fremskridt inden for informationsteknologi, især har dramatisk forvandlet økonomiske liv. Informationsteknologi har givet alle mulige individuelle økonomiske aktører forbrugere, investorer, virksomheder-værdifulde nye værktøjer til at identificere og forfølge økonomiske muligheder, herunder hurtigere og mere kvalificerede analyser af den økonomiske udvikling i hele verden, let tilførsel af aktiver, og samarbejde med langt- kastede partnere.

Globalisering er dybt kontroversiel, dog. Fortalere for globaliseringen hævder, at det giver mulighed for fattige lande og deres borgere til at udvikle økonomisk og hæve deres levestandard, mens modstanderne af globalisering hævder, at oprettelsen af ​​et frit internationalt frit marked har gavnet multinationale selskaber i den vestlige verden på bekostning af lokale virksomheder , lokale kulturer, og almindelige mennesker. Resistens over for globaliseringen har derfor taget form både på en populær og på et statsligt niveau, som folk og regeringer forsøger at styre strømmen af ​​kapital, arbejdskraft, varer og ideer, der udgør den nuværende bølge af globalisering.

For at finde den rette balance mellem fordele og omkostninger forbundet med globaliseringen, borgere i alle nationer har brug for at forstå, hvordan globalisering værker og de politiske valg står overfor dem og deres samfund.