Victor Serge (1890 - 1947)

Forklaring til Victor Serge (1890 - 1947)

Victor Serge, født Victor Lvovich Kibalchich 1890 - 1947, var en russisk revolutionær og forfatter. Oprindeligt en anarkist, sluttede han sig til bolsjevikkerne fem måneder efter ankomsten i Petrograd i januar 1919 og arbejdede senere for Komintern som journalist, redaktør og oversætter. Han var kritisk over for det stalinistiske regime og forblev en revolutionær-marxist indtil sin død. Han er bedst husket for hans "Memoirs of a Revolutionary" og serie på syv 'vidne-romaner', som skildrer livet for revolutionærerne i den første halvdel af det 20. århundrede.

Hans tidlige liv

Serge blev født i Bruxelles, Belgien, til et par fattige russiske anti-zaristiske landflygtige. Hans far, Leo (Lev) Kibalchich, en tidligere infanteri soldat fra Kiev, beskrevet som en fjern slægtning eller en fætter af Nikolai Kibalchich af folkets vilje, der blev henrettet på en afgift for at være ansvarlig for bombe anvendt i mordet på Alexander II i 1881. Leo, selv en Peoples 'Will sympatisør, var flygtet Rusland omkring 1887 og gået til Schweiz, hvor han mødte Serge mor, Vera Frolova, født Pederowska. Hun var datter af en fattig smålige adelsmand af polsk udtræk fra Nizhni-Novgorod provins. Vera havde giftet sig med en Sankt Petersborg embedsmand, og efter fødslen til to døtre, havde fået tilladelse til at gå til Schweiz for at studere og helbrede hendes brystsyge lunger, men også for at undslippe den reaktionære miljø af Sankt Petersborg. Hun forelskede sig i den smukke, uduelige Kibalchich, og parret vandrede Europa, efter deres søn, "på jagt efter billige logi og gode biblioteker". Victor blev født "tilfældigt" i Bruxelles, hvor parret var så dårlig, at Victors lillebror døde af underernæring før Leonid sidst fandt arbejde som lærer på Anatomisk Institut. Den "Kibalchich myte" af revolutionær idealisme og offer domineret Victors fattige barndom. Han læste en hel del, og blev interesseret i socialisme og anarkisme sammen med sine venner, herunder Raymond Callemin og Jean de Boe.

Serge forældre brød op i 1905, da han var 15. Living på eget fra da af, han og hans venner snart sluttede Socialistisk Young Guards (ungdom del af de belgiske arbejderparti, men snart kom til at føle, at det ikke var radikal nok, højlydt protesterer partiets støtte til annektering af Congo. Imens han og hans venner blev hængende på en anarkistisk kommune i skoven nær Bruxelles, hvor de lærte trykning handler og sat ud en avis. de blev mere og mere involveret i anarkisme og i stigende grad under mistanke i Bruxelles, især efter at forsvare deres russiske kammerat Hartenstein, der havde gjort en bombe og skudt på belgiske politifolk på Gand. Serge forlod Bruxelles i 1909, og efter et ophold i Ardennerne, flyttede til Paris, hvor han gjorde hans levende undervisning fransk til russerne og anonymt oversætte russiske romaner af Artzybachev.

Serge første offentliggjorte artikel blev skrevet i september 1908. Under pseudonymet "Le Retif" ( "The Maverick" eller "den stædige One"), Serge skrev mange artikler til Le Revolte og, startende i 1909, L'Anarchie, et tidsskrift grundlagt af Albert Libertad, hvem Serge og hans venner for at være en helt. Serge på dette tidspunkt var en åbenhjertig tilhænger af individualistisk anarkisme og illegalism, ofte støder sammen med redaktøren af ​​L'Anarchie, André Roulot (aka "Lorulot"), som foretrak mindre provokerende retorik. I 1910, efter en splittelse i L'Anarchie, Lorulot bort og Serge blev udnævnt som den nye redaktør af papiret. I denne periode var Serge i et forhold med Rirette Maitrejean, anden anarkist aktivist.

I 1913 blev Serge dømt for sammensværgelse og idømt fem års isolationsfængsel for sit engagement i Bonnot Gang of anarkistiske banditter, selv om han var uskyldig i deltagelse i nogen af ​​deres røverier. Flere af hans kammerater, herunder hans barndomsven, Raymond Callemin, blev henrettet og andre, ligesom Jean de BOE, dømt til Djævleøen. Han var således i fængsel på udbruddet af Første Verdenskrig. Han straks prognose, at krigen ville føre til en russiske revolution: "revolutionære vidste ganske godt, at den autokratiske imperium, med sine bødler, dens pogromer, dens stads, dens hungersnød, dens sibiriske fængsler og gamle Uret, kunne aldrig overleve krigen."

I september 1914 Serge var i Melun fængsel på en ø i Seinen, femogtyve miles eller så fra slaget ved Marne. Den lokale befolkning, mistanke et fransk nederlag, begyndte at flygte, og for en stund Serge og de andre indsatte, der forventes at blive tyske fanger.

Udvist fra Frankrig om hans løsladelse i 1917 gik han til at bo i Spanien, som var neutral i Første Verdenskrig, men var skueplads for et forsøg syndikalistiske revolution. Det var omkring dette tidspunkt, at han først brugte navnet Victor Serge, som en pen navn til en artikel i avisen Tierra y Libertad.

Nikolaj II blev styrtet i februar 1917, og i juli Serge besluttede at rejse til Rusland, for første gang i sit liv, for at deltage i de revolutionære aktiviteter der. For at komme dertil vendte han tilbage til Frankrig og forsøgte at slutte sig til de russiske tropper kæmper der. Han studerede kunsthistorie i to måneder, men blev derefter anholdt for at overtræde udvisning. Han blev fængslet uden rettergang i mere end et år i krigstid koncentrationslejre på Fleury (beskrevet af e.e. cummings i Den enorme Room) og i Précigné, hvor engageret i politiske diskussioner med medfanger og første gang hørte om bolsjevismen.

I oktober 1918 greb Dansk Røde Kors, sørge for Serge og andre revolutionære, der skal udveksles for Bruce Lockhart og andre anti-bolsjevikker, der havde været fængslet i Rusland.

Venstreoppositionen

Serge tilbage til Sovjetunionen i 1925. Kort efter sin ankomst Zinoviev og Lev Kamenev, blev medlemmer af den herskende trojka sammen Stalin, forenes med Trotskij, og De Forenede Opposition dannet. Serge var generelt positive over for Forenede Opposition, trods fortsatte uenighed om økonomiske og andre forhold mellem dens trotskist og medlemmer "Zinovievist". I mellemtiden, Serge flyttede til Leningrad (tidligere Petrograd), hvor han var aktivt involveret i Oppositionsgrupper. På trods af støtte fra Kamenev og Zinoviev blev Stalins allierede vinder mere og mere magt, og oppositionen måtte ofte mødes i hemmelighed. Serge indså hurtigt, at nederlaget i oppositionen var uundgåeligt, og ved 1927, tiåret for den russiske revolution, konkluderede han, at reaktionen var afsluttet. Han ofte sammenlignet nederlag Venstreoppositionen til thermidorianske reaktion, der fulgte den franske revolution.

Serge var ikke en af ​​de politiske eller teoretiske ledere af Venstreoppositionen, men han arbejdede utrætteligt for at fremme den gennem både skrift og aktivisme. Dengang han var enig med Trotskij, at deres kamp bør forblive i partiet, men han senere skrev, at "party patriotisme" havde været med til at besejre dem, mens indrømme, at der ikke var andre organisationer med masse støtte, kunne have anfægtet partiet. Serge var en af ​​de få medlemmer af oppositionen, der kunne tale på kommunistpartiet møder uden at blive overdøvet af hecklers, selvom han fik kun fem minutter til at tale på hvert møde.

I slutningen af ​​1927 det meste af oppositionen, herunder Trotskij og Zinoviev, blev bortvist fra festen, og nogle, ledet af Zinoviev, kapitulerede for at vende tilbage til festen. Serge mente, at udvisningen af ​​oppositionen betød, at partiet var helt brudt, og nægtede at støtte kapitulation. Han troede fra dette punkt og fremefter, at forbuddet mod yderligere politiske partier var forkert.