Kampen mod WTO, Verdensbanken og Den Internationale Valutafond (IMF)

Forklaring til Kampen mod WTO, Verdensbanken og Den Internationale Valutafond (IMF)

Mere end 50.000 demonstranter fik aflyst møderne i WTO (World Trade Organization) i Seattle, Washington. Havnen i Seattle blev lukket ned, da Den Internationale Longshoremans fagforening lukkede alle havnen på den amerikanske vestkyst. Bygningsarbejdere tilknyttede fagforeninger forlod deres arbejds-byggepladser i byen og området Downtown-Seattle blev effektivt lukket ned.

Dagen startede med 5.000 ikke-voldelige demonstranter danner menneskelige blokader, stoppe adgangen til konventionen center af WTO delegerede. To store hoteller boliger delegerede, Westin og Paramount, blev blokeret hele dagen. Kun 500 af 3000 WTO delegerede fik i bygningen ved 12:45 og mødet blev aflyst for dagen. De lokale og nationale medier rapporterede og viste politiet ved hjælp af pansrede mandskabsvogne, tåregas, peberspray, plast kugler, paint ball kugler og flash-chok granater i et mislykket forsøg på at sprede demonstranterne.

"Tear gas dampe hang over området downtown gør det svært at trække vejret. Politiet klædt i deres sorte optøjer gear, med knipler og tåregas pistoler trukket, lignede Starship Troopers ud af Star Wars," rapporterede demonstrant Ramy.

Mindst 20.000 af demonstranterne blev bragt dertil med AFL-CIO, som holdt en rally før marts. Store kontingenter af stålarbejdere, bygningsarbejdere, longshoreman, offentligt ansatte af alle slags, landarbejdere, lastbilchauffører, lærere, maskinarbejdere, og alle former for organiserede arbejdere i USA var til stede.

En ny udvikling for sådanne union stævner i USA var talere, der repræsenterer arbejdstagere fra alle syv kontinenter, fra fagforeninger tilknyttet den internationale sammenslutning af frie fagforeninger. Dette omfattede tre talere fra Indien, herunder miljøaktivist Vandana Shiva, og en dissident fagforening højttaler fra Kina. Kontingenter fra de franske CGT og Kraft ouvrier fagforbund var også til stede.

Gerald McAntee, formand for en million medlem offentligt ansatte fagforening lovet, "Vi vil kæmpe WTO i gaderne, vi vil bekæmpe dem ved domstolene, vil vi bekæmpe dem ved stemmeurnerne, og vi vil bekæmpe dem på picketlines. Vi vil bekæmpe dem. " Hvordan dette firkanter med den seneste AFL-CIO (nationale union forbund) påtegning af demokrat frihandel supporter, Al Gore, til præsidentvalget i år 2000 er ud over denne reporter.

Fagforeningen marts efter rally gik downtown mod mødestedet WTO. Det fik følgeskab af separate marcher af universitetsstuderende og miljøfolk. Men AFL-CIO parade vagter nøje rettet union demonstranter væk fra demonstranterne foran mødet sted WTO. Den Longshore kontingent og flere individuelle fagforeningsmedlemmer marcherede forbi vagter til at slutte sig til demonstranterne.

Den lokale medier nævnte intet om fagforeningen rally og march. Hvad de fremhævede var skaderne på downtown virksomheder, vinduer brudt og garbage dumpsters brændt, af en række sort pigtråd vilde anarkist ungdom, der handlede adskilt fra de ikke-voldelige blockaders.

Medlemmer af den amerikanske CWI tilknyttet organisation i Seattle spillede en central rolle i at indlede en anti-WTO koalition på to universiteter. Det resulterede i mere end 2.000 studerende forbinder demonstrationerne. Vi solgte over 100 eksemplarer af vores publikation om et socialistisk alternativ til WTO. Desværre, en af ​​vores tre planlagte offentlige møder, blev aflyst som en nødsituation udgangsforbud blev kaldet til at rydde området downtown demonstranter.

Protester er planlagt for resten af ​​WTO uge. Med den forestående ankomst af Clinton, har byen nu kaldt ud statslige militære tropper at redde WTO. Men de kan ikke skjule, at begivenhederne i dag har sendt en chokbølge hele verden, viser masse modstand mod WTO, her i bastion for boomer kapitalismen.

Disse begivenheder i Seattle viser et skridt fremad i bevidstheden af ​​den rolle, WTO og frihandel som fjenden af ​​et stort antal mennesker. Listen omfatter miljøforkæmpere, arbejdskraft, studerende, det religiøse samfund og andre aktivister fra hele verden. Slaget ved Seattle vil blive set som en milepæl i kampen mod frie handelspolitikker og globalisering. Hvis WTO ikke kan mødes i Seattle, hjemsted for corporate giganter Microsoft og Boeing, hvor de vil forsøge at opfylde næste. Måske vil de være sikker på Antarktis?