Zionisme vs Antizionisme: Historien om racisme og etnisk fordrivelse

Debat om Zionisme vs Antizionisme: Historien om racisme og etnisk fordrivelse

En ungarsk vittighed: Under krigen i juni 1967 en ungarer møder sin ven. "Hvorfor ser du så glad ud?" spørger han. "Jeg hørte, at israelerne har nedskudt seks sovjetiske MiGs," svarede hans ven.

Næste dag ser vennen endnu mere jublende ud. "Israelerne har skudt yderligere otte MiGs ned," bebuder han.

På den tredje dag, er vennen slukøret. "Hvad skete der? Har israelerne ikke skudt nogen MiG's ned i dag?" spørger manden. "Det har de," svarer vennen: "Men i dag hørte jeg, at israelerne er jøder!"

Dette er hele historien i en nøddeskal.

Anti-semitter hader jøderne, fordi de er jøder, uanset deres handlinger. Jøder kan blive hadet, fordi de er rige og pralende, eller fordi de er fattige og lever i elendighed. Fordi de spillede en stor rolle i den bolsjevikiske revolution, eller fordi nogle af dem blev utroligt rige efter sammenbruddet af det kommunistiske regime. Fordi de korsfæstede Jesus, eller fordi de inficerede vestlige kultur med "kristen moral medfølelse". Fordi de ikke har fædreland eller fordi de skabte staten Israel.

Det har karakter af alle former for racisme og chauvinisme: Man hader nogen for at være en Jøde, arabisk, kvinde, sort, indisk, muslimsk, hinduistisk. Hans eller hendes personlige egenskaber, handlinger, resultater er uvæsentlig. Hvis han eller hun hører til den afskyede race, religion eller køn, vil de blive hadet.

Svarene på alle spørgsmål vedrørende antisemitisme følger denne grundlæggende kendsgerning. For eksempel:

Er alle, der kritiserer Israel antisemit?

Absolut ikke. Nogen der kritiserer Israel for visse af vores handlinger kan ikke beskyldes for antisemitisme for. Men nogen, der hader Israel, fordi det er en jødisk stat, ligesom den ungarske i joke, er antisemit. Det er ikke altid let at skelne mellem de to typer, fordi fiffig antisemitter udgøre som bona fide-kritikere af Israels handlinger. Men præsentere alle kritikere af Israel som anti semitter er forkert og mod hensigten, det skader kampen mod antisemitisme.

Mange dybt moralske personer, cremen af ​​menneskeheden, kritisere vores adfærd i de besatte områder. Det er dumt at beskylde dem for antisemitisme.

Kan en person være en anti-zionist uden at være en anti semit?

Selvfølgelig ja. Zionismen er en politisk trosbekendelse og skal behandles som alle andre. Man kan være anti-kommunist uden at være anti-kinesisk, anti kapitalistiske uden at være anti amerikansk, anti-globalistiske, anti-Alt. Men igen, er det ikke altid let at trække grænsen, fordi real antisemitter ofte foregive bare for at være "anti-zionister". De bør ikke blive hjulpet ved at slette den sondring.

Kan en person være antisemit og en zionistisk?

Faktisk, ja. Grundlæggeren af ​​moderne zionisme, Theodor Herzl, allerede forsøgt at mobilisere støtte fra berygtede russiske antisemitter, lovende dem til at tage jøderne fra deres hænder. Før Anden Verdenskrig, den zionistiske underjordiske organisation IZL etablerede militære træningslejre i Polen i regi af de antisemitiske generaler, som også ønskede at slippe af med jøderne. I dag, den zionistiske yderste højre modtager og hilser massiv støtte fra de amerikanske fundamentalistiske evangelister, som flertallet af amerikanske jøder, ifølge en meningsmåling offentliggjort i denne uge, overveje dybt antisemitisk. Deres teologi profeterer, at på tærsklen til den Kristi genkomst, skal alle jøder konvertere til kristendommen eller blive udryddet.

Kan en Jøde være antisemitisk?

Det lyder tvetydigt. Men historien har kendt nogle tilfælde af jøder, der blev glubske jøde-hadere. Den spanske Grand Inquisitor, Torquemada, var af jødisk afstamning. Karl Marx skrev nogle meget grimme ting om jøderne, som gjorde Otto Weininger, en vigtig jødisk forfatter i fin-de-siecle Wien. Herzl, hans nutidige og kollega wiener, skrev i sine dagbøger nogle meget uncomplimentary bemærkninger om jøderne.

Hvis en person kritiserer Israel mere end andre lande, som gør det samme, er han antisemit?

Ikke nødvendigvis. Sandt nok, bør der være en og samme moralske standard for alle lande og alle mennesker. Russiske handlinger i Tjetjenien er ikke bedre end vores i Nablus, og kan være værre. Problemet er, at jøderne er afbilledet og billede selv (og faktisk var) en "nation af ofre". Derfor er verden chokeret over, at gårsdagens ofre er dagens victimizers. En højere moralsk standard der kræves af os, end fra andre folkeslag. Og det med rette.

Er Europa blevet antisemitisk igen?

Ikke rigtig. Antallet af antisemitter i Europa har ikke vokset, måske har det endda faldet. Hvad er steget, er mængden af ​​kritik af Israels adfærd over for palæstinenserne, der vises som "ofrene for ofre".

Situationen i nogle forstæder Paris, som er ofte nævnt som et eksempel på den stigende antisemitisme, er en helt anden affære. Når nordafrikanske muslimer fra kampen med nordafrikanske jøder, de overfører den israelsk-palæstinensiske konflikt på europæisk jord. Det er også en fortsættelse af fejde mellem arabere og jøder, der startede i Algeriet da jøderne støttede den franske regime og muslimer anså dem samarbejdspartnere for de forhadte kolonialister.

Hvorfor gjorde de fleste europæere stat i en nylig meningsmåling, at Israel fare verdensfreden mere end noget andet land?

Det har en simpel forklaring: Europæerne ser på tv hver dag, hvad vores soldater gør i de besatte palæstinensiske områder. Denne konfrontation er dækket mere end nogen anden konflikt på jorden (måske med undtagelse af Irak, for tiden), fordi Israel er mere "interessant", i betragtning af den lange historie af jøderne i Europa og fordi Israel er tættere på den vestlige medier end muslimske eller afrikanske lande. Den palæstinensiske modstand, som israelerne kalder "terrorisme", synes at mange europæere meget gerne den franske modstand mod den tyske besættelse.

Hvad med de antisemitiske manifestationer i den arabiske verden?

Ingen tvivl om, typisk antisemitiske indikationer har sneget sig sidst i arabisk diskurs. Det er tilstrækkeligt at nævne, at den berygtede "Protokoller Zions" er blevet offentliggjort på arabisk. Det er en typisk europæisk import. Protokollerne blev opfundet af det hemmelige politi i zaristiske Rusland.

Uanset inanities kan fremsat af visse "eksperter", der aldrig har været nogen udbredt muslimsk antisemitisme, som fandtes i det kristne Europa. I løbet af sin kamp for magten, profeten Muhammad kæmpede mod tilstødende jødiske stammer, og derfor er der nogle negative passager om jøderne i Kor'an. Men de kan ikke sammenlignes med de anti-jødiske passager i Det Nye Testamente historien om korsfæstelsen af ​​Kristus, som har forgiftet den kristne verden og forårsagede endeløse lidelser. Muslimske Spanien var et paradis for jøderne, og der har aldrig været et jødisk Holocaust i den muslimske verden. Selv pogromer var yderst sjældne.

Muhammad dekreteret, at de "folk af bogen" (jøder og kristne) behandles tolerant, på betingelser, der var usammenligneligt mere liberale end dem i det moderne Europa. Muslimerne aldrig pålagt deres religion ved kraft jøder og kristne, som det fremgår af det faktum, at næsten alle jøderne fordrevet fra katolske Spanien bosatte sig i de muslimske lande og blomstrede der. Efter århundreders muslimsk styre, grækere og serbere forblev grundigt kristen.

Når freden er etableret mellem Israel og den arabiske verden, vil de giftige frugter af antisemitisme sandsynligvis forsvinde fra den arabiske verden (som vil de giftige frugter af arabisk-hadende i vores samfund.)

Er ikke de ytringer af premierminister Malaysia, Mahathir bin Muhammad, omkring jøderne kontrollerer verden, antisemitisk?

Ja og nej. De illustrerer sikkert vanskeligheden ved pinning antisemitisme ned. Fra en faktuel synsvinkel, manden havde ret, da han hævdede, at jøderne har en langt større indflydelse end deres andel af verdens befolkning alene berettiger. Det er rigtigt, at jøderne har en stor indflydelse på den politik, USA, den eneste supermagt, samt på de amerikanske og internationale medier. Man behøver ikke de falske "protokoller" for at imødegå dette faktum og analysere dens årsager. Men lydene gøre musikken, og Mahathirs musik betyder faktisk lyder antisemitisk.

Så bør vi ignorerer antisemitisme?

Absolut ikke. Racisme er en slags virus, der findes i enhver nation og i ethvert menneske. Jean-Paul Sartre sagde, at vi alle er racister, den forskel, at nogle af os indse dette og kæmpe imod det, mens andre bukker under for det onde. I almindelige tider, er der et lille mindretal af åbenlyse racister i alle lande, men i krisetider deres antal kan formere sig hurtigt. Dette er en evig fare, og alle folk skal kæmpe mod de racister i deres midte.

Vi israelere er ligesom alle andre folk. Hver af os kan finde en lille racistisk i sig selv, hvis han søger hårdt nok. Vi har i vores land fanatiske arabiske-hadere, og den historiske konfrontation, der dominerer vores liv øger deres magt og indflydelse. Det er vores pligt at bekæmpe dem, og overlade det til europæerne og arabere til at beskæftige sig med deres egne racister.