Lomborg og klodens tilstand

Forklaring til Lomborg og klodens tilstand

Bjørn Lomborg (født 6 januar 1965) er en dansk forfatter og adjungeret professor ved Copenhagen Business School samt formand for Copenhagen Consensus Center. Han er tidligere direktør for den danske regerings Institut for Miljøvurdering (EAI) i København. Han blev internationalt kendt for sin bedst sælgende og kontroversiel bog, The Skeptical Environmentalist (2001), hvori han hævder, at mange af de dyre foranstaltninger og aktioner, der er vedtaget af forskere og beslutningstagere til at møde udfordringerne i den globale opvarmning vil i sidste ende har minimal indflydelse på verdens stigende temperatur.

I 2002 Lomborg og Assessment Institute Environmental grundlagde Copenhagen Consensus, et projektbaseret konference, hvor prominente og generøst betalte økonomer forsøgt at opstille prioriteter for at fremme global velfærd ved hjælp metoder baseret på teorien om velfærd økonomi.

I 2009 Business Insider citeret Lomborg som en af ​​"The 10 Most respekterede Global Warming Skeptikere". Mens Lomborg kampagne mod Kyoto-protokollen og andre foranstaltninger til at skære kulstofemissioner på kort sigt, argumenterede han for tilpasning til kort -term temperaturen stiger, og for at bruge penge på forskning og udvikling for mere langsigtede miljøløsninger. Hans problem er ikke med virkeligheden i klimaændringer, men snarere med de økonomiske og politiske tiltag, der træffes (eller ikke taget) for at møde udfordringerne i at klimaændringerne. Han er en stærk fortaler for at fokusere opmærksomhed og ressourcer på det, han opfatter som langt mere presserende verdens problemer, såsom AIDS, malaria og underernæring. I sin kritik af den 2012 FN-konferencen om miljø og udvikling, Lomborg udtalte: "Global opvarmning er på ingen måde vores vigtigste miljøtrussel" I 2011 og 2012, Lomborg blev opkaldt en Top 100 Global Thinker af Foreign Policy "for at se mere lige end nogensinde på klimapolitikken"

"Copenhagen Consensus"

Lomborg og Assessment Institute Environmental grundlagde Copenhagen Consensus i 2002, som søger at opstille prioriteter for at fremme global velfærd ved hjælp metoder baseret på teorien om velfærd økonomi. Et panel af fremtrædende økonomer blev samlet for at evaluere og rangordne en række problemer hvert fjerde år. Projektet blev finansieret i vid udstrækning af den danske regering og blev co-sponsoreret af The Economist. En bog resumé af konklusionerne af økonomernes første vurdering, Global Crises, Global Solutions, redigeret af Lomborg, blev offentliggjort i oktober 2004 af Cambridge University Press.

I 2006, Lomborg blev direktør for det nyetablerede Copenhagen Consensus Center, et dansk statsfinansieret institut har til formål at bygge videre på mandatet for EAI, og udvide den oprindelige Copenhagen Consensus-konferencen. Danmark trak sin finansiering i 2012 og den center står overhængende lukning. Lomborg forlod landet og rekonstitueret center som en non-profit organisation i USA. center blev baseret ud af en "Neighborhood Parcel Shipping center" i Lowell, Massachusetts, selvom Lomborg selv var baseret i Prag i Tjekkiet. i 2015 beskrev Lomborg centrets finansiering som "lidt mere end 1 mio. dollars pr. år ... fra private donationer", hvoraf Lomborg selv blev betalt $775,000 i 2012.

I april 2015 blev det meddelt, at en alliance mellem Copenhagen Consensus Center og University of Western Australia vil se etableringen af ​​den australske Consensus Center, en ny politik forskningscenter ved UWA Business School. Universitetet beskrev Centers mål som en "fokus på at anvende en økonomisk linse til forslag at opnå god for Australien, regionen og verden, prioritere de initiativer, der producerer den mest sociale værdi pr dollar brugt.". Denne udnævnelse kom under intens kontrol, især når lækkede dokumenter viste, at den australske regering havde henvendt UWA og tilbød at finansiere Consensus Center, information senere bekræftet af en højtstående UWA foredragsholder. Rapporter indikerede, at premierminister Tony Abbott kontor var direkte ansvarlig for Lomborgs elevation. $ 4 millioner af den samlede finansiering til center var der skal gives af den australske føderale regering, med UWA ikke bidrager nogen midler til centret.

Den 8. maj 2015 annullerede UWA kontrakten for hosting den australske Consensus Center som "den foreslåede center var uholdbar og manglede akademisk støtte". Den australske føderale undervisningsminister, Christopher Pyne, sagde, at han ville finde et andet universitet til vært for ACC.

I juli 2015 begyndte Flinders University øverste ledelse roligt opsøgende sit personale om en plan for at være vært for omdøbte Lomborg Consensus Center på universitetet, sandsynligvis i Det Samfundsvidenskabelige og adfærdsmæssige Sciences. En uge senere historien blev brudt på Twitter af NTEU (National ungdomsuddannelse Union) og Scott Ludlam. Historien dukkede den næste dag i den australske, men beskrives som "akademiske samtaler" uden omtale af Bjørn Lomborgs involvering og portrætteret som en græsrods ønske for centret, som universitetet. den følgende uge, en historie dukkede op i The Guardian citerer to Flinders University akademikere og et internt dokument, der viser medarbejdernes visner afvisning af ideen. Flinders ansatte og studerende svor at kæmpe mod etableringen af ​​en center eller partnerskab med Lomborg, citerer hans mangel på videnskabelig troværdighed, hans mangel på akademisk legitimitet og den politiske karakter af processen med oprettelse af centret med Abbott Federal regering. Den australske Youth Climate Coalition og 350.org lanceret en national kampagne for at støtte medarbejdere og studerende i deres afvisning af Lomborg.

Den 21. oktober 2015 undervisningsminister fortalte Simon Birmingham et senat udvalget tilbudt finansiering var trukket tilbage. Det var efterfølgende uklart, om den australske regering ville ære sin oprindelige forpligtelse og overføre midlerne direkte til Center for at dække omkostningerne i bestemt givet Lomborgs unikke ekspertise og bidrag.

The Skeptical Environmentalist

I 2001 opnåede han stor opmærksomhed ved at offentliggøre The Skeptical Environmentalist, en kontroversiel bog, hvis vigtigste tese er, at mange af de mest omtalte påstande og forudsigelser om miljøspørgsmål er forkerte.

I kapitlet om klimaændringer i The Skeptical Environmentalist, siger han: "Dette kapitel accepterer virkelighed menneskeskabt global opvarmning, men spørgsmål den måde, som fremtidsscenarier er nået frem til, og finder, at prognoser for klimaændringer på 6 grader af slutningen af ​​århundredet er ikke plausibelt. "Cost-benefit-analyser, beregnet af Copenhagen Consensus, rangeret klima afbødning initiativer lavest på en liste over initiativer internationale udvikling, når først færdig i 2004. i en 2010 interview med New Statesman, Lomborg sammenfattet sin holdning til klimaændringer: ".. Global opvarmning er reel - det er menneskeskabt, og det er et vigtigt problem, men det er ikke enden af ​​verden"