Pave Johannes Paul II

Forklaring til Pave Johannes Paul II

Pave Johannes Paul II blev født Karol Józef Wojtyla den 18. maj 1920 i Wadowice, Polen.

Han blev ordineret i 1946, blev biskoppen af ​​Ombi i 1958, og blev ærkebiskoppen af ​​Krakow i 1964. Han blev lavet en kardinal af pave Paul VI i 1967, og i 1978 blev den første ikke-italienske pave i mere end 400 år . Han var en vokal fortaler for menneskerettigheder og brugte sin indflydelse til at gennemføre politiske forandringer. Han døde i Italien i 2005. Det blev annonceret i juli 2013, at han ville blive erklæret en helgen i april i det følgende år.

Født Karol Józef Wojtyla den 18. maj 1920 i Wadowice, Polen, blev pave Johannes Paul II tidlige liv præget af store tab. Hans mor døde, da han var 9 år gammel, og hans ældre bror Edmund døde, da han var 12.

Vokser op, Johannes Paul var atletisk og nød skiløb og svømning. Han gik til Krakows Jagiellonian University i 1938, hvor han viste interesse for teater og poesi. Skolen blev lukket af det næste år af nazistiske tropper under den tyske besættelse af Polen. Ønsker at blive præst, Johannes Paul begyndte at studere på et hemmeligt seminarium drives af ærkebiskop i Krakow. Efter Anden Verdenskrig sluttede, han sluttede sine religiøse studier ved et Krakow præsteseminarium og blev ordineret i 1946.

Indsat som katolikkernes overhoved - som Pave

I 1978 Johannes Paul skrev historie ved at blive den første ikke-italienske pave i mere end fire hundrede år. Som leder af den katolske kirke, han rejste verden, besøger mere end 100 lande for at sprede sit budskab om tro og fred. Men han var tæt på hjemmet, da han stod over for den største trussel mod hans liv. I 1981 en snigmorder skudt Johannes Paul to gange i Peterspladsen i Vatikanstaten. Heldigvis var han i stand til at komme sig efter sine kvæstelser og senere tilgav sin angriber.

Arv

En vokal fortaler for menneskerettigheder, John Paul ofte talte om lidelse i verden. Han holdt stærke positioner på mange emner, herunder hans modstand mod dødsstraf. En karismatisk figur, Johannes Paul brugte sin indflydelse til at skabe politiske forandringer, og er krediteret med kommunismens fald i sit hjemland Polen. Han var ikke uden kritikere, dog. Nogle har udtalt, at han kunne være hårde med dem, der var uenige med ham, og at han ikke ville gå på kompromis sin hårde linje holdning til visse spørgsmål, såsom prævention.

I sine senere år, Johannes Paul helbred syntes at være mangel. Ved offentlige optrædener, flyttede han langsomt og syntes usikker på benene. Han har også synligt rystede på tidspunkter. En af hans læger også beskrevet, at Johannes Paul havde Parkinsons sygdom, en hjernesygdom ofte karakteriseret ved at ryste, i 2001. Men der var aldrig nogen officiel meddelelse om sin sygdom fra Vatikanet.

Johannes Paul II døde den 2. april 2005 i en alder af 84, på hans Vatikanstaten bopæl. Mere end 3 millioner mennesker ventede i kø for at sige farvel til deres elskede religiøse leder på Peterskirken før hans begravelse den 8. april.